Melania medeleanu

Vara, la sfârșitul fiecărei săptămâni, dintr-o curte din județul Dâmbovița se ridică spre cer baloane colorate care poartă fiecare mesajul de suflet al unui copil. „Să pot să alerg”. „Să mă fac bine”. „Să am păpuși” sunt câteva dintre dorințele scrise pe pătratele colorate de hârtie.

 

„Ceea ce nouă ni se pare atât de accesibil, atât de la îndemână, pentru ei este mesajul lor de suflet, cea mai mare dorință a lor. Lucrurile astea te fac să înțelegi cât de norocos ești”, spune Melania Medeleanu, co-fondatoarea MagiCAMP.

Poate că după o lungă călătorie, biletele vor ajunge din nou pe pământ, iar cineva le va găsi și le va transforma în realitate. 

Multe dintre ele sunt greu de îndeplinit și nu stă în puterea Melaniei să o facă. Ce stă în puterea ei și a voluntarilor MagiCAMP este să îi facă pe copii să uite măcar pentru o vreme de suferință și să aducă în viața lor bucuria și încrederea care le dau forța să lupte pe mai departe.

 

În urmă doi ani în urmă, Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu, astăzi ministru al Sănătății, au creat, în curtea părinților lui Vlad din județul Dâmbovița, MagiCAMP: o tabără care să le dea copiilor cu afecțiuni oncologice șansa să se bucure de copilărie.

Au început cu 30 de copii. „Reacțiile lor au fost așa de puternice... Ne sunau medicii, ne sunau părinții și ne spuneau:Ce ați făcut cu copilul meu că nu-l mai recunosc. Ne-am dat seama că impactul este mai mare decât ne imaginam”, povestește Melania Medeleanu. În anul următor, numărul copiilor a crescut la 80, iar în această vară 180 de copii vor, în serii de câte 20. Numărul voluntarilor a crescut și el. „Am început să facem selecția voluntarilor, ceea ce a fost foarte greu, pentru că e foarte greu să refuzi un om care vrea să ajute”, spune co-fondatoarea MagiCAMP. 

Pentru a ajunge să se ocupe de copiii din tabără, viitorii voluntari trebuie să se înscrie pe site-ul MagiCAMP și să trimită apoi o scrisoare de motivație și una de recomandare. 

 

Însă merită toate eforturile: odată ajunși acolo, simt adesea că primesc de la cei mici mult decât oferă. 
Citește articolul integral pe republica.ro