allan vega

Alan Vega, fost component al duetului electronic Suicides, unul dintre cele mai influente din istoria muzicii rock, s-a stins din viață duminică, la vârsta de 78 de ani.

 

Născut în 1938, pe numele său real Alan Bermowitz, în Brooklyn (New York), Vega a debutat inițial ca artist plastic și sculptor. Orașul New York a fost scena proiectului său 'Project of Living Artists', un spațiu în care Vega și-a dezvoltat latura artistică experimentând cu muzica electronică, potrivit agerpres.ro.

Prin acest loc au trecut multe trupe pioniere ale muzicii punk new-yorkeze precum New York Dolls, Television sau Blondie. Alături de instrumentalistul Martin Rev, Vega a format trupa Suicides, de mare influență în anii 70, alături de alte trupe pioniere ale punk-ului precum Ramones, Patti Smith sau Talking Heads.

Primul album al trupei cu același nume, "Suicides", a fost lansat în 1977 și a inclus piesa 'Ghost Riders', una dintre cele mai cunoscute din cariera lor. În 1980 a apărut 'Suicide: Alan Vega and Martin Rev', urmat de alte trei albume. Ultimul lor album, 'American Supreme', a fost lansat în 2002.

 

 

Național
  • Duminică, 22 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Principesa Marina Sturdza a murit în exil

Principesa Marina Sturdza a murit. Descendentă a unei importante vechi familii românești, Marina Sturdza s-a stins la vârsta de 65 de ani, după ce a trăit în condiții modeste în exil, în Canada....