filme celebre prahova

Adrien Brody, Mark Ruffalo și Rachel Weisz sunt doar câțiva dintre actorii de Hollywood care au participat la filmări în Prahova, pentru pelicule celebre.

 

În 2011, echipa tehnică a filmului „Christmas at Castlebury Hall“ a fost în Prahova pentru filmările unor cadre exterioare la Castelul Peleș din Sinaia. Chiar dacă nu a ajuns pe Valea Prahovei, în film a jucat și fostul Agent 007, Roger Moore, în rolul unui bunic nesuferit.

De altfel, dintre toate locurile din Prahova, fosta reședință de vară a Casei Regale este cel mai solicitat decor, atât pentru filmele românești, cât și pelicule străine datorită frumuseții cadrelor naturale și opulenței interioarelor.Tot aici, în 2007, direct de pe platourile de la Hollywood au venit pe terasele Castelului Peleș actorii americani Adrien Brody, Mark Ruffalo și frumoasa Rachel Weisz, pentru cadre la pelicula „Frații Bloom“.

 

Pentru continuarea filmărilor, o parte din interioarele Peleșului au fost recreate în America. În comedie, Castelul Peleș, transformat în reședință a unuia dintre protagoniști, este aruncat în aer. Tot la Sinaia a fost turnat și filmul „Carol I - Un destin pentru România“, lansat în 2009.

Sergiu Nicolaescu, regizor și actor în rolul principal, a filmat scene în cabinetul de lucru al regelui, în dormitorul regal, sala pentru micul dejun, dar și pe spectaculoasa terasă de la Peleș. În timpul filmărilor, măsurile de securitate din castel sunt unele speciale: piesele valoroase sunt înlocuite cu obiecte de recuzită și se folosește doar lumină rece, pentru a nu deteriora exponatele.
De asemenea, personalul din staff-ul tehnic nu are voie să se urce pe statui, pe balustrade sau pe mobilier.

„Ghost Rider 2“ pe Valea Doftanei

În 2010, filmările la producţia americană „Ghost Rider 2“, cu Nicholas Cage în distribuţie, s-au desfăşurat şi în Prahova, la Telega, pe podul de pe Valea Doftanei, unde au fost simulate un accident de maşină şi câteva explozii.Chiar dacă Nicholas Cage a ajuns de foarte multe ori în România, la filmările de pe Valea Doftanei au fost doar sosii ale actorilor, echipa tehnică şi câţiva cascadori.

Coppola la Muzeul Ceasului din Ploiești

Și regizorul Francis Ford Coppola a filmat, în 2006, în România. Este vorba despre pelicula „Tinerețe fără tinerețe“,inspirată din nuvela lui Mircea Eliade cu același nume. Matt Damon, Tim Roth, Gheorghe Dinică și Marcel Iureș sunt doar câțiva dintre actorii distribuiți în această peliculă.Echipa tehnică a filmului a turnat mai multe cadre și la Ploiești, la Muzeul Ceasului. Imagini din Muzeul Ceasului sau cu piese valoroase din expoziție au mai apărut și în filmul „Adela“, din 1984, și într-un videoclip al jazz-istului Emy Drăgoi.

Chirița la Urlați

Și frumosul Conac Bellu de la Urlați a fost decor de filme. Înainte de 1989, acesta a fost „reședința“ Coanei Chirița, jucată de Draga Olteanu Matei. Interioarele au fost perfecte pentru această peliculă în care au mai jucat Dem Rădulescu, Ileana Stana Ionescu sau Rodica Popescu - Bitănescu.În anii '80, aici s-au mai turnat filme precum „Hanul dintre dealuri“ (1988), cu Gina Patrichi, „Martori dispăruți“ (1988), cu Manuela Hărăbor sau „Lacrima cerului“ (1989).

Mungiu la Câmpina

Filmul premiat la Cannes, în 2012, cu trofeul pentru cel mai bun scenariu, „După dealuri“, a fost și el turnat în Prahova. Inspirată din cazul exorcizării de la Tanacu, în regia lui Cristian Mungiu, povestea a fost turnată, în mare parte, în orașul Câmpina, în apropiere de fosta tabără pentru copii de la Voila. Pentru cadre a fost folosită o mănăstire din lemn, creată special pentru acest film. Peisajele naturale din zonă, dar și parcurile și alte locuri din Câmpina, apar, de asemenea, în acest film.Moara de apă Warthiadi din comuna Drajna a apărut şi ea în decoruri de filme: „Întoarcerea Vlaşinilor” şi în „Haiducii lui Şapte Cai“. De asemenea, scene din filmul „Haiducii lui Şapte Cai“, în care a jucat Florin Piersic, au fost filmate și în zona Slănicului, inclusiv la Muntele Verde.FOTO din pelicula „Frații Bloom“, filmată și la Castelul Peleș din Sinaia.

Sursa: cinemagia.ro