expozitie

Peste 3.000 de creaţii inedite ale absolventilor Universității de Artă şi Design din Cluj-Napoca sunt expuse pentru publicul larg. Este vorba de cel mai important eveniment universitar de artă din Romania. Iubitorii de frumos pot sa vadă de la piese de mobilier şi covoare inspirate din legende, la bijuterii şi picturi inedite până la concepte de mașini ale viitorului.

 

 „Roţile sunt depărtate, semi-depărtate sau depărtate complet.”

Aşa arată maşina viitorului, în viziunea unui tânăr student la Design. A conceput o motocicletă electrică de mare putere care poate fi transformată într-un ATV.

Erdei László Szilveszter, student: „Roțile se transformă, devenind un atv. Atv-ul poate să meargă și pe terenuri accidentate, roțile depărtate dau un echilibru sporit.”

 

Dacă unii studenţi s-au inspirat dintr-un viitor imaginar, mulţi au ales drept sursă de inspiraţie trecutul cu legende şi poveşti.

Rebeca Ilieşiu, studentă: „Am mobilier din lemn inspirat din filmul Maleficent, inspirat din povestea Frumoasa din Pădurea Adormită. Trei scaune, unul e baroc, altul, gotic și surealist.”

Liliana Moraru, profesor UAD Cluj-Napoca: „Avem multe instalații și lucruri care se apropie de poveste, scenografie, de spectacol în general.”

 

La Expoziţie, pictura e în centru antenţiei, mai ales că unii dintre absolvenții din Cluj au ajuns pictori de renume mondial. Iubitorii de artă pot să şi cumpere lucrările tinerilor.

Sabina Elena Dragomir, studentă: „Proiectul pe care îl prezint se numește spațiul intim. Vorbește în special despre a avea bula protectivă care este mereu cu noi.”

„Ceva ce ți-ar plăcea să ai și acasă? Da, am văzut ceva ce vreau să cumpăr după examen, să vorbesc cu artistul.”

 

Expoziţia este deschisă până la sfârşitul acestei lunii.

sursa: digi24.ro