scandal digi24

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a fost dat afara, luni seara, din studioul Digi 24 dupa o cearta cu realizatorul tv Moise Guran. Incidentul s-a produs putin dupa ora 21:00, in timpul emisiunii "Jurnalul de seara", moderata de Cosmin Prelipceanu, in care Eugen Nicolicea era invitat, iar Moise Guran a intrat in direct pentru a comenta principalele evenimente ale zilei.

Guran i-a acuzat pe parlamentari ca "dau amnistii" dupa ce "domnul Dragnea face licitatiile", moment in care politicianul a inceput sa il jigneasca pe jurnalist.
Conflictul a pornit in momentul in care cei doi jurnalisti Digi 24, Moise Guran si Cosmin Prelipceanu, discutau despre lupta anticoruptie si comentau declaratiile de luni ale lui Liviu Dragnea de la DNA. Liderul PSD a afirmat ca "Romanii trebuie sa aleaga daca in loc de o paine mai buna, prefera catuse".

"Nu e nevoie sa aleaga, alege domnul Nicolicea, care e acolo in studio, pentru ei", a spus Moise Guran. "Nu domnul Dragnea face licitatiile? Domnul Nicolicea da amnistiile din cand in cand", a continuat Moise Guran, aluzie la faptul ca deputatul PSD, invitatul lui Cosmin Prelipceanu la emisiunea "Jurnalul de seara", este membru al Comisiei Juridice a Camerei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

VIDEO Cearta dintre Moise Guran și deputatul PSD

 

Plecand de la posibila dezincriminare a conflictului de interese (decizia este asteptata miercuri, 15 iunie, la CCR), Moise Guran l-a acuzat pe Eugen Nicolicea, cu referire la faptul ca parlamentarii s-au opus in mai multe randuri luptei anticoruptie, ca "de 4 ani numai asta faceti".

Nicolicea a ripostat, numindu-l pe Moise Guran "obraznicatura" si acuzandu-l ca"vorbeste prostii cu gura plina". "Nu ti-e rusine?", l-a mai intrebat Nicolicea pe Guran, adaugand ca "Eu n-am vazut in viata mea un reporter, sau ce zici dumneata ca esti, sa vorbeasca prostii cu atata siguranta."

Moise Guran a cerut "argumente", iar apoi i-a spus politicianului ca "Reactia dumneavoastra este deplasata".

Dupa schimbul dur de replici intre Eugen Nicolicea si Moise Guran, deputatul PSD a fost invitat de Cosmin Prelipceanu sa paraseasca studioul postului tv: "Nu mai aveti ce cauta in acest studio", i-a spus Prelipceanu politicianului.

"Astept ca Eugen Nicolicea sa ma dea in judecata. Toata activitatea domniei sale este pe site-ul Camerei Deputatilor. Romanii au votat ca un primar condamnat sa poata ramane pe functie. Dupa alegerile astea s-a creat impresia ca romanii aleg hoti. Sunt multi ca domnul Nicolicea. Vor sa dezincrimizeze conflictul de interese. Nu trebuie sa cadem in asa ceva. S-a creat iluzia ca noi romanii acceptam coruptia si suntem toti corupti. Avem o mana puternica care ii prinde si ii umileste (aluzie la DNA - n.red.) Eu nu pot sa accept sa revenim in alta parte", a spus Moise Guran in debutul emisiunii Biziday, pe care o realizeaza la Digi 24.

Reactia Digi 24 dupa incident: " a intrerupt dezbaterea cu politicienii, in editia de luni seara, in momentul in care unul dintre ei - deputatul PSD Eugen Nicolicea - a incalcat regulile unei discutii civilizate si l-a jignit pe Moise Guran, realizatorul . La Digi24, respectam libertatea de exprimare a invitatilor nostri, ne place sa avem in studioul nostru oameni cu opinii cat mai diferite, dar sanctionam atacul la persoana si insultele de orice fel, conform Codului Digi24."


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.