Maroon 5 foto Everett Collection

Membrii trupei Maroon 5 au trimis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, în care îşi oferă sprijinul pentru lupta împotrivta defrişărilor ilegale din România. Scrisoarea le este adresată, de asemenea, şi premierului Dacian Cioloş şi ministrului mediului, Cristiana Paşca Palmer.

 

Trupa Maroon 5 s-a arătat încântată de frumuseţea pădurilor din România, unele dintre cele mai vechi din Europa. Membrii formaţiei le-au caracterizat drept „o bogăţie naturală unică pe continent” şi au admis că ştiu despre ameninţarea pe care defrişările masive o aduc în special animelelor sălbatice care se adăpostesc în ele. 

În scrisoare, chitariştii Jesse Carmichael şi James Valentine se declară onoraţi să ajute în lupta cu fenomenul defrişărilor din ţara noastră, ca parte a unui proiect al Environmental Investigation Agency (EIA), un ONG american care vizează stoparea despăduririlor la nivel mondial.

Cei doi au lansat deja şi un video în care povestesc despre experienţele trăite în timpul campaniilor de mediu pe car le-au desfăşurat în Guatemala. 

 

„Suntem onoraţi să avem ocazia de a vizita frumoasa dumneavoastră ţară şi să cântăm în impresionanta Piaţă a Constituţiei, în inima Bucureştiului. România este o ţară bogată şi diversă, cu atât de multe de oferit. Amintim aici frumoşii ei munţi şi preţiosele păduri vechi, o bogăţie naturală unică pe continent”, şi-au început membrii Maroon 5 scrisoarea.

Cei doi au explicat în continuare că în ultimul an au aflat şi înţeles foarte multe lucruri despre pericolul pe care îl nasc exploatările ilegale ale lemnului, amintind şi faptul că această materie primă este folosită, printre altele, şi pentru instrumentele muzicale. 

„Am înţeles că pădurile din România sunt ameninţate în mod semnificativ de defrişările ilegale. Vrem să ne exprimăm dorinţa de a sprijini România, în măsura în care lucraţi la crearea unui model pe termen lung care să încurajeze o administrare sustenabilă a pădurilor, să descurajeze practicile ilegale şi să ofere protecţie parcurilor naţionale, renumite la nivel internaţional, pentru binele românilor şi generaţiilor viitoare”, încheie membrii Maroon 5, promitând, de asemenea, că se vor întoarce în România şi că îşi vor face timp să exploreze pădurile ţării noastre. 

 

Demersul Maroon 5 vine şi prin prisma notorietăţii trupei, care, aşa cum spun membrii ei, poate ajuta la propagarea mesajului organizaţiei EIA. 

„Ca muzicieni, ne angajăm să sprijinim eforturile de a contracara tăierile ilegale de păduri din întreaga lume şi să facem cunoscut acest mesaj în întreaga lume”, argumentează chitariştii Maroon 5.

sursa: gandul.info