Festivalul castanilor

Ploieștiul nu este recunoscut pentru evenimentele pe care le găzduiește însă asta nu înseamnă că nu se întamplă nimic în oraș. Mai jos îmi propun să te conving de acest lucru.

 

Festivalul internațional de film Ploiești (PIFF) a devenit o tradiție la Ploiești, aflându-se deja la cea de a cincea ediție. Anul acesta AFI Palace Ploiești găzduiește între 16-19 iunie competiția internațională de scurtmetraje ce aparțin genurilor fantasy, thriller, horror și science fiction. În plus, programe tematice inedite, masterclass-uri, întâlniri cu regizorii veniți din toată lumea precum și evenimente speciale și incitante îi așteaptă pe cei care vor participa la PIFF.

Festivalul culorilor este un eveniment care se va desfășura în premieră, în vara aceasta, la Ploiești. Festivalul este programat să aibă loc în Parcul Tineretului, pe 18 iunie, organizatorii anunțând pe lângă bătălia inedită de culori și prezența mai multor muzicieni naționali și internaționali. Peste 1300 de persoane și-au anunțat prezența pe Facebook până acum la eveniment!

 

Ce ar mai fi de spus despre Festivalul internaţional de fotografie „Secvențe”? Programat în intervalul 30 septembrie – 2 octombrie, Festivalul „Secvențe” se află anul acesta deja la cea de a patra ediție. Concursurile de fotografie, expozițiile și atelierele, alături de conferințe, discuțiile libere și lansarea de lampioane pun Ploieștiul în compania selectă a orașelor din Romania care organizează un astfel de festival tematic prin străduința Asociației Escamonde.
Citește articolul integral pe iubescploiestii.ro