patraru

Pătraru: Am fost mutat la 23.05 prin SMS. A fost picătura care a umplut din nou un pahar. Plecăm. Decizia mea e luată.

 

INTERVIU. “A fost picătura care a umplut din nou un pahar care a mai dat de câteva ori pe-afară”, spune Dragoș Pătraru, într-un interviu acordat Paginademedia.ro, despre mutarea emisiunii Starea Nației la 23.05, după programele electorale, fără să fie consultat.

”Cât despre noi, am decis deja, după cum am spus. Plecăm”, a spus Pătraru pentru Paginademedia.ro.

“Am fost anunțat prin SMS, joi seară. Ce să fac eu de joi până sâmbătă, când a fost prima ediție de la 23.05?”, spune Pătraru.

Dragoș Pătraru:

 

“M-a deranjat nu că intrăm la 23.05, deși suntem în situația de a nu ne plăti luna asta, pentru că sigur nu ne vom atinge țintele de audiență, m-a deranjat că nu m-a sunat cineva să-mi spună: băi, prostule, tu faci emisiunea aia care mai adună ceva oameni în fața televizoarelor pe canalul nostru, tu ce părere ai?”

Efectele în audiență au fost dezastruoase, spune realizatorul Starea Nației:

“A, făcut cea mai slabă audiență, de când se difuzează Starea nației. 1,2. Asta e medie? Îmi venea să mă dau cu capul de pereți dimineață, când am văzut. Când văd că facem sub 2 sunt la un pas de icter mecanic.”

 

Despre emisiunea electorală de la TVR din Prime-Time:

“Am mai auzit una tare: așa s-a negociat cu partidele. Păi, dacă dai tot prime-time-ul pentru partide înseamnă că nu ai negociat nimic. Dacă negociai ceva, aveam campanie de la 18.00 la 19.00 și de la 21.00 la 22.00, ceva de genul ăsta. Dar nu, TVR și-a dat jos chiloții, nu a negociat. Probabil i-a întrebat pe politicieni: când vreți? Iar ei au spus că între 21.00 și 23.00, că și ăștia sunt la fel ca angajații TVR: cred că televiziunea asta e a lor.”

Emisiunea lui Pătraru va pleca de la TVR:

 

"Cât despre noi, am decis deja, după cum am spus. Plecăm. Decizia mea este luată. Îmi pare tare rău, pentru că am avut aici libertate totală, uneori ne-am luat chiar mai multă libertate decât era cazul, dar despre libertate știii cum se spune, mai bine să fie decât să nu se ajungă.

Nu e vorba de bani, nu e vorba nici măcar de oamenii cu care am lucrat, mulți dintre ei profesioniști adevărați. E vorba de sistem. Care trebuie resetat. Nu poți schimba la TVR lucrurile din mers. Rezistența la schimbare a grupului de aici, care crede că asta e fabrica angajaților, nu a românilor, e prea mare. Mult prea mare. Și-atunci, mai bine plecăm noi."

Cristian Zgabercea: Am găsit cea mai bună soluție pentru Pătraru

De cealaltă parte, Cristian Zgabercea, producător general al TVR, spune că ora 23.00 era cea mai potrivită în perioada electorală:

“Este o mutare de jumătate de oră, de la 22.30 la 23.00”, a declarat Zgabercea pentru Paginademedia.ro. “La ora 19.00, se bătea cu jurnalele de știri, la ora 18.00, cu Acces Direct și Măruță. Am încercat o oră în care el e mai ușor de identificat”, a continuat el.

“O dată la câțiva ani, Televiziunea Publică trebuie să acopere campania electorală. În acest moment, este evenimentul cu cel mai mare interes.

Paginademedia.ro: Dar nu se vede în audiențe.

Zgabercea: “Nu se vede, dar nu e vina noastră. Alegerile sunt prioritatea nr 1.”.

Intervalul orar 21.00-22.30 a fost stabilit după negocierile cu partidele, spune Zgabercea. “Inițial, intervalul era 21.00-22.30, dar au mai cerut o jumătate de oră, pentru că sunt mulți candidați”, a completat el.

De ce nu s-a discutat cu Pătraru înainte de mutarea emisiunii?

“Deciziile legate de emisiuni sunt luate de noi, de TVR. Ce puteam rezolva cu o consultare? Cred că am găsit cea mai bună soluție pentru el.”

Citește interviul acordat de Dragoș Pătraru, pe larg, pe paginademedia.ro