dragos patraru tvr

Consiliul de Administrație al TVR îl vrea pe Dragoș Pătraru în continuare pe post. A și votat prelungirea actului adițional cu încă două luni. Cu o condiție adăugată însă: să aibă și Pătraru clauze “precum ceilalți angajați”. Mai precis, clauza care interzice angazaților să-și vorbească instituția de rău, să o "denigreze".

 

Clauza a venit după nemulțumirile legate de faptul că Dragoș Pătraru a criticat TVR în mai multe emisiuni Starea Nației.

"Eu spun în emisiuni că TVR-ul trebuie restructurat din temelii, că sute de oameni sunt total deprofesionalizați, că alte sute de angajați pur și simplu nici nu vin la serviciu, că mulți sunt pile, rude, amante de politicieni, că managementul a fost și este dezastruos, că se fură bani. (...). Asta, dragi angajați ai SRTV, nu e denigrarea instituției. Astea-s chestiuni de interes public, pe care oamenii care plătesc abonament trebuie să le știe", spune Pătraru, într-un interviu pentru Paginademedia.ro.

Va accepta Dragoș Pătraru noile condiții?

 

“A pune încă o clauză care să-mi restrângă libertatea de exprimare, pentru două luni, este, ca să fiu elegant, o prostie”, a declarat Dragoș Pătraru într-un interviu acordat Paginademedia.ro.

Referitor la contractul meu. M-am uitat pe el, este deja plin de clauze abuzive, care-mi îngrădesc libertatea de exprimare. Desigur, n-am ținut cont niciodată de ele. Practic, dacă s-ar fi aplicat acest contract, eu ar fi trebuit să nu fac o a doua emisiune la TVR”, a continuat realizatorul de la Starea Nației.

"Două poziții din ședința Consiliului de Administrație de astăzi (joi, 28 aprilie n. red) m-au lăsat fără cuvinte: "Dacă ar fi fost la Pro TV, ar fi fost dat afară" și "este inadmisibil că nimeni nu vede emisiunea înainte să intre pe post", a mai spus el.

 

Dragoș Pătraru, pentru Paginademedia.ro:

“Legat de clauza asta care urmează să-mi fie pusă în contract, n-am văzut-o încă, dar cred că ar trebui să sune așa: ”Prostul ăla de la Starea nației nu mai are voie să spună că suntem slab pregătiți, că nu muncim, că vrem bani mulți, că tocăm 80 de milioane de euro pe an, având performanța editorială cu mult sub ceea ce alte televiziuni fac cu 7 milioane de euro.

Ipochimenul care s-a găsit el să facă audiență ca să strice feng-shui-ul TVR trebuie să spună că românii sunt obligați să plătească în continuare abonamentul tv fără să întrebe ce se întâmplă cu banii lor și că singura funcție a TVR trebuie să fie aceea de a-și plăti angajații. A, și să spună în fiecare ediție că Gabi Oprea, Dragnea, Gorghiu, Iohannis și Cioloș (adică oamenii care și-au trimis oameni în CA), sunt buni! Cei mai buni! Uraaaaa!” Partidul, Ceaușescu, România!”
Citește interviul cu Pătraru pe paginademedia.ro