pro tv eurovision

În urma retragerii TVR dintre membrii EBU (European Broadcasting Union) şi a pierderii dreptului de a participa la Eurovision din acest an, protrivit unor surse neoficiale, Pro TV ar fi făcut o ofertă EBU pentru a obţine drepturile de difuzare a concursului muzical, pe care EBU ar fi refuzat-o.

 

Televiziunea Română (TVR) a fost retrasă dintre membrii EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, a anunţat EBU pe 22 aprilie, pe site-ul oficial, una dintre consecinţe fiind eliminarea din competiţia muzicală Eurovision.

Astfel, TVR nu va mai putea participa în ediţia din 2016 a Concursului Muzical Eurovision. De asemenea, Televiziunea Publică va pierde accesul la alte servicii acordate membrilor EBU printre care se numără Eurovision News şi Sports News Exchanges, precum şi drepturile de a transmite evenimente sportive, servicii de expertiză legală, tehnică şi de cercetare, precum şi servicii de lobby.

Situaţia este fără precedent în istoria EBU, TVR fiind prima televiziune exclusă din asociaţie. De asemenea, este prima oară când o ţară este exclusă din concurs.

 

MEDIAFAX a aflat din susre neoficiale că televiziunea comercială Pro TV ar fi făcut o ofertă Uniunii Europeane de Radio şi Televiziune (EBU) în vederea obţinerii drepturilor de difuzare a Concursul cântecului european (Eurovision Song Contest 2016), care se va desfăşura anul acesta la Stockholm (Suedia), în 10, 12 şi 14 mai. Tot din surse neoficiale, MEDIAFAX a obţinut informaţia potrivit căreia EBU ar fi refuzat oferta Pro TV.

S-ar părea că cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din lume nu vrea să facă o excepţie de la practicile obişnuite şi să ofere drepturile de difuzare pentru Eurovision unei televiziuni comerciale.

Totodată, potrivit altor informaţii obţinute de MEDIAFAX, miercuri, 27 aprilie, Pro TV ar urma să susţină o conferinţă de presă, subiectul fiind acestă situaţie. Contactat de redacţie, un reprezentant al PR-ului Pro TV a confirmat faptul că miercuri va avea loc "o discuţie pe tema Eurovision", fără a oferii alte detalii.

 

De asemenea, reprezentantul Pro TV a atras atenţia asupra faptului că în cursul zilei de marţi, 26 aprilie, au circulat trei variante false referitoare dezbaterea despre Eurovision care va avea loc mâine. Astfel, până în momentul de faţă, nu am putut confirma din surse oficiale informaţiile potrivit cărora televiziunea ar fi solicitat drepturile de difuzare pentru Eurovision.

Sursa: gandul.info