Agent şef principal de poliție Claudia Rotar face parte din trupele speciale ale Poliției Române. "Slăbiciunea" ei este fiul de 18 ani, jucător de rugby.

 

Text preluat de la politiaromana.ro:

În mijlocul unei structuri de elită a Poliţiei Române, […], mi s-au împlinit, probabil, cele mai frumoase visuri de prințesă războinică ale copilăriei mele.”

Polițist de elită în trupele speciale ale Poliției Române, soție, mama 24 de ore din 24, agent şef principal de poliție Claudia Rotar şi-a câştigat locul în echipă prin muncă, devotament şi profesionalism.

 

A intrat în echipa Poliţiei Române în urmă cu 20 de ani, iar în toţi acești ani, și –a câștigat respectul colegilor prin seriozitatea și îndârjirea de care a dat dovadă în timpul orelor de muncă şi antrenament, alături de colectivul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, unde 99 % sunt bărbați.

Împlinită pe plan profesional, pentru Claudia, balonul oval şi placajele nu mai au taine. Mama a unui adolescent de 18 ani, jucător de rugby, i-a insuflat acestuia încredere în forţele proprii, precizie, disciplină şi spirit de echipă, atât de importante în meseria sa de poliţistă-luptătoare.

"Sunt mândră că bărbaţii din echipă mă consideră colega lor, într-o meserie în care se acționează în echipă, în care trebuie să ai încredere și să te bazezi pe camaradul tău, în fiecare moment.

 

În mijlocul unei structuri de elită a Poliţiei Române, în timpul unor misiuni speciale, a unor stagii de pregătire cu un specific aparte, a unor trageri cu o multitudine de categorii de armament și a altor activități care derivă din această profesie, mi s-au împlinit, probabil, cele mai frumoase visuri de prințesă războinică ale copilăriei mele.

În ziua în care acestea vor înceta, sunt sigură că le voi regăsi în fiul meu, căruia i-am dăruit din calităţile dobândite prin meseria mea. Privind în urmă la sanşa pe care am avut-o, alăturându-mă acestei structuri, nu-mi rămâne decât sa zâmbesc împlinită și să continui să practic cea mai provocatoare profesie pentru o femeie, profesia de mamă. "