Soluție inedită luată de autoritățile din Ploiești! Vor nu vor, în timpul programului, pompierii ploieșteni trebuie să meargă la spectacolele de teatru. Așa s-au asigurat autoritățile că orice incident neplăcut poate fi evitat în timpul reprezentațiilor.

 

După incendiul din Colectiv, în urma verificărilor, Teatrul ”Toma Caragiu” a fost închis temporar pentru că nu corespundea din punct de vedere al siguranței împotriva incendiilor.

Din fericire, conducerea insistuției nu a stat degeaba și a căutat soluții pentru ca actorii să poată urca din nou pe această scenă.

 

“Am solicitat ISU Prahova să ne aprobe reluarea activității în teatru, iar soluția găsită a fost să reducem numărul de locuri de la maxim 270 la numai 200. În plus, la fiecare spectacol vor fi prezenți în sală doi pompieri, pe lângă cel angajat al teatrului. Aceștia vor verifica înaintea spectacolului căile de acces și de evacuare, apoi vor supraveghea accesul spectatorilor pentru ca în sală să nu intre persoane peste numărul de locuri“, ne-a declarat Mihaela Rus, directorul Teatrului Toma Caragiu din Ploiești.

O altă măsură suplimentară a fost încheierea unui contract de închiriere a unei autospeciale private de intervenție la incendiu. Aceasta la fi parcată lângă teatru la fiecare reprezentație, iar pentru fiecare oră tariful este de 250 de lei, indiferent dacă se intervine cu ea sau nu.

Primul spectacol din acest an este programat pe 19 februarie.
sursa: libertatea.ro