Școlile câștigătoare din Municipiul Ploiești au fost premiate în cadrul unei Festivități, care s-a desfășurat la 4 iunie, la Sala EUROPA a Consiliului Județean Prahova în prezența autorităților de mediu județene și a partenerilor implicați în campanie.
Școala Gimnazială ”G. E. Palade ” și-a adjudecat concursul „Reciclarea EcoAtitudine”. Premiul, constând într-o tablă magnetică Smart, a fost înmânat responsabilului de proiect, respectiv profesoarei Aurelia Burlan. Pe a doua poziție s-a clasat Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu”, câștigătoare a unui panou portabil de baschet, al treilea loc fiind adjudecat de Școala ”Sfântul Vasile” premiul constând într-un ecran de proiecție de ultimă generație.
Concursul „Agentul EcoAtitudine”, o provocare pentru cadrele didactice implicate în campanie, a fost câștigat de Cristina Marin, Profesor Coordonator de la scoala gimnazială ”Sfântul Vasile” din Ploiești
EcoAtitudine a implicat în cadrul primei etape din acest an peste 33.000 de mii de elevi care au contribuit direct la crearea unei lumi mai bune, numeroși parteneri, instituții publice, operatori de salubritate, 49 de școli și s-a desfășurat în 6 județe: Ilfov, Teleorman, Prahova, Argeș, Buzău, Vrancea și București.
În această primă etapă a campaniei au fost implicați peste 33.000 de elevi care au colectat peste 57.379 de kilograme de deșeuri reciclabile.
Campania „EcoAtitudine=Responsabilitate, Informație, Actiune“, se adresează elevilor din învățământul primar și gimnazial, și vizează colectarea selectivă de către elevi a deșeurilor din hârtie-carton, plastic, PET, aluminiu, sticlă.
Campania „EcoAtitudine” presupune implicarea elevilor și profesorilor în activități de voluntariat și urmărește prevenția, care reprezintă chintesența menținerii unui climat sănătos pentru noi și generațiile viitoare.
Obiectivele campaniei: dezvoltarea unor noi atitudini față de mediul înconjurător prin conștientizarea legăturii dintre sănătatea individuală și mediu.
Campania EcoAtitudine se derulează sub egida Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și a Gărzii Naționale de Mediu și se bucură în această prima etapă a anului 2014 de sprijinul a peste 50 de parteneri financiari și media.
Reamintim că„EcoAtitudine = Responsabilitate, Informație, Actiune” se desfășoară în două etape anuale și vizează conștientizarea elevilor de gimnaziu asupra importanței colectării selective a deșeurilor, un domeniu în care România atrage semnale din ce în ce mai negative din partea comunităților europene.
Eforturile noastre comune ne-au arătat, de-a lungul celor patru ani de implementare a proiectului în școlile românesti, că reacțiile pozitive vin tocmai din partea copiilor noștri. Este o realitate pe care nu o poate contesta absolut nimeni, iar rezultatele campaniei EcoAtitudine vorbesc de la sine