Mugur Mihăescu: „Să încercăm să mergem înainte. Nu dăm drumul la business, nu ne mai omoară niciun Covid, ne omorâm singuri” – VIDEO

Actorul Mugur Mihăescu, cunoscut din grupul umoristic Vacanța Mare, este de câțiva ani om de afaceri în domeniul HORECA. Nu este foarte încântat de măsurile de ajutor pe care le-a anunțat guvernul și spune că acestea te lasă mai mult la mila băncilor. Nu i se pare o idee bună nici închiderea totală a economiei, fiind mai degrabă favorabil unui „model suedez”.

Mugur Mihăescu este nemulțumit de modul în care s-a anunțat că se face deschiderea teraselor. „Ce-i aia deschiderea teraselor? Hai să deschidem masa din stânga. Atât! Sau hai să deschidem doar o umbrelă. Ori se deschide tot, ori nu se deschide nimic, pentru că pe urmă statul poate să zică următorul lucru: Păi, v-am lăsat să deschideți terasele, gata, acum nu mai e treaba noastră, faptul că n-au venit la voi oameni e doar treaba voastră. Păi, stai că n-avem voie să-i primim înăuntru! Mai bine să așteptăm și să deschidem tot odată.”, spune Mugur Mihăescu.

El aduce în discuție și exemplul hotelurilor. „Se deschid doar hotelurile! Păi și oamenii ce fac, merg cu zacusca la ei, unde mănâncă, dacă restaurantele sunt închise? Hotelurile sunt deschise, dar avem all-inclusiv, că luăm zacusca de acasă! Deci… Hai să stăm, să gândim și dacă este s-o facem, s-o facem cu cap”, insistă Mugur Mihăescu.

„Trebuie să încercăm să înțelegem, cum au făcut și suedezii, până la urmă vom conviețui cu trebușoara asta, cum conviețuim și cu o gripă. Va trebui să învățăm, asta e, ne ferim. Ăia care sunt cu probleme trebuie să se ferească, nu ieșiți dacă ești bătrân sau dacă ești cu vreo problemă terminală nu ieși tu în spațiul ăla, dar nu opri lumea să iasă în spații de genul ăsta, adică va trebui cumva să ne echilibrăm, pentru că nu știe nimeni, n-are nimeni un manual să spună ce va fi după. Ține cât de smart vom fi ca să ne echilibrăm. Și dvs, ca presă, și politicul, și mediul de afaceri și toată lumea”, a punctat Mugur Mihăescu la Digi24.

El crede că n-ar trebui luat exemplul altor state care și-au închis economia, pentru că, fiind o situație fără precedent, nimeni nu are o rețetă verificată pentru a trece cu succes prin pandemie. „Să încercăm să mergem înainte, să dăm drumul la business, pentru că altfel murim cu toții. Nu dăm drumul la business, nu ne mai omoară niciun Covid, ne omorâm singuri. Și dacă suntem atât de tâmpiți cât să ne omorâm singuri, ne merităm soarta! Dar eu cred, totuși, că nu suntem așa”, a spus Mugur Mihăescu.

Citește mai multe pe Digi24.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău