Biserica Ortodoxă nu aprobă incinerarea Cristinei Țopescu

0
Vecina-Cristinei-Topescu_c2055.jpg

Vecina-Cristinei-Topescu_c2055.jpg

Trupul Cristinei Țopescu va fi incinerat joi, iar cenușa ei va fi aruncată în Marea Neagră. Biserica Ortodoxă nu aprobă această practică.

Cristina Țopescu s-a stins la 59 de ani, în locuinţa sa din Tunari, între Crăciun și Anul Nou, dar corpul său a fost descoperit abia duminica trecută.

Cei care vor să își ia un ultim rămas bun sunt așteptați la capela de la cimitirul Bellu, iar joi trupul Cristinei Țopescu va fi incinerat.

Prietenii Cristinei spun că ea şi-ar fi dorit ca cenuşa sa să fie aruncată în mare, pentru că iubea foarte mult şi marea, potrivit Știrilor Pro TV.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe susțin că varianta incinerării nu este acceptată și că nici nu va exista o slujbă religioasă de înmormântare.

”Incinerarea este o practică neacceptată în creștinism. Nu se poate oficia o slujbă de înmormântare și pentru rațiunea următoare: lipsește subiectul concret al înmormântării, care este trupul. Persoana umană este compusă din trup și suflet, celor două elemente trebuie să li se acorde prețuire egală” a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR, pentru sursa citată.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău