vioara-lui-enescu_e39d0.jpgIubitorii muzicii clasice vor avea, joi, una dintre rarele ocazii de a asculta la Filarmonica din Ploiești cum sună faimoasa vioară Guarneri, instrument ce a aparţinut lui George Enescu.

Concertul va începe la ora 19.00 și le propune celor prezenți două dintre cele mai importante lucrări ale compozitorului german Richard Strauss: Concertul în re minor, op. 8, pentru vioară și orchestră şi Suita pentru orchestră din opera „Cavalerul Rozelor”, op. 59.

Orchestrei simfonică a Filarmonicii din Ploiești va fi dirijată de maestrul Radu Postăvaru. Solist este Gabriel Croitoru, cel care va cânta pe fosta vioară a lui George Enescu. Artistul va avea o misiune grea, dar și nobilă, în același timp.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Gabriel Croitoru, cel mai important violonist al generației sale și unul dintre cei mai mari muzicieni români contemporani a absolvit Liceul de Muzică din București la clasa profesorului Mihai Constantinescu și Conservatorul de Muzică din București la clasa profesorului Modest Iftinchi, studiind în particular și cu profesorul Ștefan Gheorghiu.

În prezent este solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio, alături de care susţine numeroase concerte atât în ţară, cât și în străinătate..
Gabriel Croitoru a susţinut numeroase recitaluri în Franţa, Spania, Germania, China, Bulgaria, Statele Unite ale Americii, fosta URSS, Ungaria și România. Totodată este solist concertist al Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiești, și membru (vioara I) al Cvartetului de Stat Transilvan al Filarmonicii din Cluj-Napoca.

De asemenea desfășoară și o activitate didactică, fiind profesor la Universitatea de Muzică din București.

Biletele, în valoare de 25 de lei (adulți), 15 lei (pensionari) și 5 – lei (elevi/studenți) se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii, la Agenția Teatrală, la standul special amenajat în hipermarketul Cora - AFI Ploiești și online, pe www.filarmonicaploiesti.eu.

Foto:

afis_20_iunie_2019_b7a73.jpg

vioara-lui-enescu_7d11e.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg