FOTO-VIDEO Cui a revenit marele trofeu al Festivalului-concurs „Vocea Prahovei“, ediția a III-a

0
vocea_prahovei_153fb.JPG

vocea_prahovei_153fb.JPG
Ediția a III-a a Festivalului-Concurs Național de Muzică Ușoară „Vocea Prahovei” și-a desemnat câștigătorii. Marele trofeu a ajuns la Mihai Constantin Răzvan din Băicoi.

Joi după-amiază, forfotă mare în Palatul Administrativ din Ploiești. Zeci de copii și adolescenți, care mai de care mai aranjați și mai emoționați își aștepau rândul să intre pe scenă, în speranța că ei vor fi cei care-i vor impresiona pe membrii juriului prin vocea și interpretarea lor.

Deși așteptam să aud melodii adecvate vârstei lor, mulți dintre profesorii acestor copii au optat pentru cântece foarte dificile și total neadecvate vârstelor de 10 -14 ani. Este greu ca un artist cu această vârstă să transmită corespunzător mesajul melodiilor interpretate de Lara Fabian, „Je t’aime“ și „Je suis malade“, cele care au fost auzite de spectatori și membrii juriului de zeci de ori.

Pe scenă, tinerii interpreți au încercat să respecte întocmai indicațiile profesorilor lor, să-și țină sub control tracul, să fie stăpâni pe atitudinea scenică, voce și să transmită emoția celor prezenți.

Și bineînțeles că a fost și un moment în care artiștii și-au etalat ținutele atent alese, coafurile și machiajul. Chiar și cele mai tinere dintre concurente s-au prezentat în fața publicului lor cu bucle și fardate. De „look-ul“ lor au fost responsabile, în cea mai mare parte, mămicile, cele care și-n culise, dar și în sală erau vizibil copleșite de emoții.

Pe scenă, în marea finală au concurat 30 de interpreți, cu vârste între 10 și 20 de ani (15 la categoria 10-14 ani, 15 la categoria 15-20 de ani), care au cântat câte două melodii de muzică ușoară românească și internațională, diferite ca structură ritmică melodică.

La categoria 10-14 ani, s-au impus:
Premiul 1 – Ghidurus Andrada (Slobozia)
Premiul 1 – Iäger Renata (Târgoviște)
Premiul 2 – Dinu Andrei Daniel (Buzău)
Premiul 3- Bălășoiu Karla (Ploiești)

Iar la categoria de vârstă 15-20 de ani, premiile au revenit:
Premiul 2 – Andreea Radu (Ploiești)
Premiul 3 – Ene Elena (Ploiești)

Marele trofeu al festivalului a fost cucerit tot de un prahovean, de Mihai Constantin Răzvan, din Băicoi.

Câștigătorii au fost recompensați cu premii în bani: 800 lei – premiul I, 500 lei – premiul al II-lea și 300 lei – premiul al III-a și 1800 lei pentru trofeul festivalului.
Atmosfera a fost întreținută de recitalurile lui Carmen Rădulescu și Eduard Ungureanu.
Evenimentul a fost organizat de Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova, sub coordonarea artistică a Ralucăi Ocneanu.

FOTO-VIDEO

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău