fbpx

Leyla Mahat - HERE I AM poster EN.jpg

KMG International, în parteneriat cu Ambasada Republicii Kazahstan în România, aduce în atenția publicului iubitor de artă din București expoziția artistei kazahe Leyla Mahat HERE I AM, ce va avea loc la Galateca între 11 martie și 4 aprilie. Intrarea la expoziție este gratuită.

“Leyla Mahat este una dintre cele mai cunoscute artiste plastice din Kazahstan, primind numeroase premii și recunoaștere în varii părți ale lumii. Opera ei depășește barierele culturale și geografice, transformându-se într-un limbaj universal al artei ce aduce oameni de culturi diferite mai aproape.  Expoziția sa propune un discurs despre găsirea identității proprii și despre relația dintre umanitate și natură, teme universale ce sunt abordate zilnic, fiind de o importanță majoră în lumea actuală” a declarat Excelența Sa Domnul Daulet Batrashev, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România.

“Avem o lungă istorie în susținerea artiștilor naționali și internaționali, ca parte din angajamentul nostru de a contribui la dezvoltarea parteneriatului cultural dintre România și Kazahstan printr-o mare varietate de inițiative. Credem că educația prin artă joacă un rol foarte important în dezvoltarea alternativă a comunităților. De aceea, ne dorim să continuăm susținerea artiștilor și artistelor ce contribuie activ la schimbare” a declarat Alexey Golovin, vicepreședinte al Grupului KMG International.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Leyla Mahat, profesor asociat al Facultății de Arte Plastice din cadrul Universității Naționale de Arte din Kazahstan, a ținut expoziții în toată lumea, inclusiv în țări precum Italia, SUA, India, China, Germania, Japonia, Belgia, Marea Britanie și este câștigătoare a mai multor premii, precum Premiul Medalia de Stat – 20 de independență pentru contribuția adusă culturii kazahe și medalia Franz Kafka, primită în Praga, Republica Cehă.

Despre expoziție 

HERE I AM abordează teme precum descoperirea proprii identități și înlăturarea a tot ce nu este necesar, ce dăunează naturii, într-o lume a consumerismului în care relația dintre umanitate și mediu se deteriorează rapid. Natura și stepa reprezintă două elemente de inspirație importante pentru artistă.

“Pe măsură ce îmbătrânesc, devin tot mai aproape de mine însămi. Straturile inutile sunt înlăturate (..)

Pământul se chinuie cu durere și greutăți. L-am supraîncălzit. L-am dezbinat.

L-am tăiat, l-am rănit. Si totuși vrem mai mult. Și mai mult.” (Leyla Mahat)

Expoziția poate fi vizitată la Galateca (Str. C.A. Rosetti, nr. 2-4, sector 1, București) de marți până vineri între orele 12:00 și 20:00 și sâmbăta între 11:00 și 19:00, între 11 martie și 4 aprilie.

De mai bine de 11 ani, KMG International dezvoltă proiecte ce promovează cultura şi identitatea românească în Kazahstan (prin intermediul parteneriatului cu Asociaţia Dacia - fondată de kazahii de origine română, care trăiesc în regiunea Karaganda din Kazahstan), precum şi cultura kazahă în România, prin evenimente precum Festivalul Filmului Kazah (a patra ediţie în 2018), Festivalul oraşului Astana, găzduit de Muzeul Satulului “Dimitrie Gusti”. Grupul susţine şi promovează, prin parteneriatul său cu organizatorii Concursului Internaţional George Enescu - tinerele talente, laureaţi ai Concursului Internaţional George Enescu de origine kazahă (Erzhan Kulibaev - vioară, Amir Tebenikhin - pian).

 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg