595x.png

Dacă te-ai gândit să mergi la cinema, nu rata filmul Papillon, cea de-a doua ecranizare a romanului semnat de Henri Charrière. „Papillon” este o dramă biografică regizată de Michael Noer după un scenariu scris de Aaron Guzikowski. De altfel, din distribuție fac parte: Charlie Hunnam, Rami Malek, Yorick van Wageningen și Eve Hewson.

Pelicula redă povestea lui Henri Charrière, cunoscut drept Papillon, datorită tatuajului în formă de fluture de pe piept. Acțiunea are loc în anul 1930, la Paris, locul unde un hoț, Papillon, încearcă să strângă bani pentru a începe o nouă viață alături de iubita sa, o dansatoare de cabaret.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Lucrurile iau o întorsătură neașteptată în momentul în care Papillon este acuzat de o crimă pe care nu a comis-o și este condamnat la închisoare pe viață. Personajul masculin este dus în Guyana Franceză, un loc de unde nimeni nu se mai întoarce.

Louis Dega, un falsificator bogat, are parte de o soartă similară cu cea a lui Papillon. Condamnat la închisoare, Dega, neobișnuit cu greutăți, este convins că soția lui și avocatul angajat de el vor obține eliberarea foarte curând.

Pentru că avea nevoie de bani, Papillon se oferă să îl apere pe Louis în schimbul unei sume de bani. Urmează o serie de evenimente neplăcute pentru cei doi prieteni, care însă nu vor renunța, ținta fiind una clară: evadarea.

Pelicula redă o întreagă luptă pentru supraviețuire, o poveste despre rezistență și loialitate. Tot parcursul filmului ești ținut cu sufletul la gură, dat fiind mediul înconjurător lipsit de milă și compasiune. Condițiile din închisoare sunt îngrozitoare, sunt menite să-i distrugă atât fizic, cât și psihic.

Charlie Hunnam dă viață unui personaj complex, cu o tărie de caracter excepțională. Totodată, este completat perfect de Rami Malek, cel care îl joacă pe Louis Dega. Filmul redă niște detalii bine puse la punct, minuțioase, iar stările și emoțiile prin care trec cei doi protagoniști nu lipsesc.

„Papillon” e o idee bună pentru o duminică friguroasă în familie, unde mai pui că încă rulează în cinema:).

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Observatorul Prahovean
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg