fbpx

badea.jpg

Mircea Badea a postat pe Facebook un montaj în care o compară pe Denise Rifai de la Realitatea TV cu o păpușă gonflabilă roz, cu piercing în buric și la bustul gol. Cătălin Tolontan a taxat gestul vedetei Antenelor printr-un text postat pe blogul său.

Postarea lui Mircea Badea a atras sute de comentarii, majoritatea negative. Printre acestea s-a numărat și replica prezentatoarei de la Realitatea TV:

Denise Rifai Mai Mirciulica, Hai totusi, fa ti curaj si Vino la Emisiunea mea, sa vada Oamenii Care sunt Deosebirile !!!!! Stii bine, te am mai Invitat odata, atunci cand ne am intalnit la Mall si nu prea erai Jmekerul de la televizor. Doar asa o sa ti vada Si telespectatorii mei
“ MUSCHII” de barbat adevarat ce esti”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cătălin Tolontat a postat pe blogul său următorul text:

”Numiți o deosebire”, ne invită vedeta Antenei 3.

Deosebirea e că Rifai e un om, iar păpușa e un obiect al plăcerii. Când îți dezumanizezi semenii nu doar că le răpești demnitatea, ci și îndemni la tratarea lor precum un material lipsit de importanță. Așa au început monstruozitățile în istorie.

Ca jurnalist, nu am nicio simpatie nici pentru stilul Antenei 3 și nici pentru cel al Realității TV. E opinia mea liberă și nu cer nimănui să fie de acord cu ea: cred că ambele canale TV fac parte din urzeala isterică și irațională care s-a așezat pe privirea țării, cum se așternea pânza de păianjen pe ochii regelui din Stăpânul Inelelor.

Nu că ar fi vreun complot la mijloc.

E, mai degrabă, conjurația egourilor și a lipsei de obiectivitate elementară. Vedetele TV au sentimentul, exprimat de atâtea ori atât la Antena 3, cât și la Realitatea, dar și la alte posturi de televiziune, că numesc președinți de țară, salvează națiunea și se luptă cu maladii pe care trebuie să le exorcizeze din oameni, fără voia acestora. E semnul clar al fanatismului și al pierderii proporțiilor.

”Noi l-am pus președinte pe Iohannis!”, spunea deunăzi Cozmin Gușă.

”Chiar nu realizați că USL nu ar fi câștigat alegerile fără noi?!”, li se strigă invitaților din platoul Antenei 3.

Ei se autodefinesc drept ”camarazi”, potrivit lui Mircea Badea, sau ”haită cu cei de afară”, după o expresie deja celebră a patronului de la Realitatea. Și propovăduiesc aceeași stare de beligeranță, de război total, de joc cu sumă nulă. Seară de seară, arată aceeași lipsă de respect pentru cine nu e ca ei, același dispreț camuflat în populism pentru cei slabi și vulnerabili.

Când Mircea Badea intră cu pistolul în platou sau când Rareș Bogdan incită la violență, fiecare împotriva celeilalte tabere, arată ce-i leagă în fond. Fanatismul.

Asta nu înseamnă că ambele televiziuni nu au făcut și lucruri bune sau nu au și jurnaliști corecți. Vedetele însă plutesc în stratosferă ca siguranță de sine și se afundă în cretacic ca înțelegere a conviețuirii.

Prin postarea de pe Facebook, Badea coboară limita de jos pe care ambele tabere o fixaseră, performanță greu de realizat.

Denise Rifai e și ea una dintre vedetele egolatre descrise mai sus. Însă, înainte de orice, e un om, o femeie. A o trata ca pe un obiect e o indecență.

O scriitoare de culoare povestește cum s-a obișnuit să nu mai tacă și, ori de câte ori bărbații o fluieră de pe o schelă, se duce spre ei și îi întreabă: ”La fel ai proceda cu mama ta?!”.

Numiți o deosebire!

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg