onore.jpg

Cum arată un bărbat bine pus la punct în ceea ce privește accesorizarea? Cu siguranță arată extraordinar! O ținută coordonată și armonioasă până la ultimul detaliu separă barbații de băieți.

Accesoriile sunt elemente extra ce dau unei tinute un plus de clasa, fler si individualitate. Unele, precum cravatele, sunt de baza si omniprezente, insa daca folosesti celalalte accesorii cum trebuie vei avea o tinuta de invidiat.

Recomandarile consilierului #Onore:

Ce curea sa porti in functie de tinuta

Cureaua trebuie sa se potriveasca cu materialele din care celelalte accesorii sunt realizate. Acest lucru include potrivirea tipului de piele: piele intoarsa maro cu piele intoarsa maro. Prin urmare, pentru pantalonii scurti sunt recomandate curelele casual precum cele impletite, pentru jeans tot curelele casual, pentru tinutele business sunt recomandate curelele din piele, iar pentru costum curelele din piele sau bretelele. Totusi, pentru tinutele black tie, cureaua nu este un accesoriu potrivit si iti recomandam sa optezi pentru bretele de pantaloni.

Combinarea cravatei cu sacoul si camasa

Nu cumpara o cravata daca nu ai o camasa la care sa o potrivesti. Te sfatuim ca intotdeauna sa cumperi mai intai camasa sau costumul si abia apoi cravata. Daca si camasa si cravata au imprimeuri, acestea trebuie sa fie de diferite dimensiuni. Spre exemplu, daca ai o camasa in dungi subtiri, poti opta pentru o cravata in dungi late. In general, imprimeul cravatei trebuie sa fie mai accentuat decat cel al camasii. Regula sigura ar fi sa optezi pentru cravate in culori inchise, fara imprimeuri. Acestea sunt versatile si se potrivesc foarte usor cu un costum. De asemenea, trebuie sa tii cont si de nivelul formalitatii atunci cand alegi cravata. Cravatele cu imprimeuri extravagante sunt potrivite in tinutele casual, insa pentru evenimente elegante poti alege cravate din matase sau din materiale mai pretioase.

Cum incluzi in tinuta o batista de buzunar

Batista de buzunar nu trebuie sa fie asortata cu papionul sau cravata. Culorile celor doua trebuie sa fie constrastante, dar complementare. Trebuie sa alegi o culoare care sa se potriveasca cu cea a sacoului. Spre exemplu, pentru un sacou bleumarin, iti recomandam sa optezi pentru o batista de buzunar alba cu buline bleumarin.

Daca te-ai hotarat si vrei sa iti imbogatesti sertarul cu accesorii, noi te incurajam oferindu-ti un voucher de 10% reducere pe www.onore.ro (cod: #ObservatorulPHteconsiliaza).


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.