fbpx

29750d815be96ff627281a2cf02ba788.jpg

A murit legendarul scriitor american Stan Lee, creatorul unor personaje-simbol precum Spider-Man, Hulk, Iron Man, Daredevil, Thor şi X-Men. Fondatorul universului de supereroi Marvel avea 95 de ani. 

Scriitor, desenator, editor, personalitate TV, fondator şi fost preşedinte al Marvel Comics, ale cărui creaturi fantastice l-au transformat pe el însuşi într-un supererou pentru iubitorii de benzi desenate din întreaga lume, Stan Lee a murit la vârsta de 95 de ani, scrie Hollywood Reporter.

El şi-a trăit ultimele clipe într-o clinică medicală din Los Angeles. Stanley Martin Lieber, cunoscut drept Stan Lee, s-a născut pe 22 decembrie 1922, la New York.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Singur sau în colaborare cu mai mulţi artişti, precum Jack Kirby şi Steve Ditko, el a creat personaje care au făcut istorie - Spider-Man, Hulk, Doctor Strange, Fantastic Four, Iron Man, Daredevil, Thor, X-Men, Black Panther şi Ant-Man.  

Averea lui Stan Lee este estimată la 70 de milioane de dolari. Uneori pe cont propriu, alteori cu ajutorul unor colaborări de succes, Lee a catapultat Marvel de la statutul de la mică afacere la editorul numărul unu la nivel global de benzi desenate şi, mai târziu, un adevărat gigant media. 

În 2009, compania The Walt Disney a cumpărat Marvel Entertainment contra sumei de 4 miliarde de dolari, iar topul celor mai bine vândute filme cu supereroi din istorie este dominat de personaje Marvel. 

A primit National Medal of Arts în 2008 şi a fost inclus în The Will Eisner Award Hall of Fame (1994) şi Jack Kirby Hall of Fame (1995).

sursa: ladbible.com

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg