emma-zeicescu-claudiu-popa_87757200.jpg

Ema Zeicescu de la TVR și Claudiu Popa de la Realitatea TV sunt urmăriți penal de procurori pentru deţinere, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu. La un festival de muzică, aceștia ar fi avut asupra lor țigări cu canabis, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Comunicatul DIICOT

”Prin ordonanţa din data de  02.10.2018,   procurorii DIICOT- Structura Centrală au dispus  efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii Zeicescu Emanuela şi Popa Claudiu Constantin, pentru săvărşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu, faptă prev. de art.4 alin.1 din Legea nr. 143/2000 republicată.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 Reacția prezentatorului de la Realitatea TV, acuzat de deținere de droguri pentru consum

În fapt s-a reţinut că  la data de 11.08.2018,  în timp ce se aflau pe razalocalităţii Buftea, la intrarea în spațiul unde se desfășura un festival de muzică, suspecţii Zeicescu Emanuela şi Popa Claudiu Constantin au deţinut, fără drept,  droguri de risc pentru consum propriu, respectiv două țigarete confecționate artizanal ce conțineau cannabis în amestec cu tutun.

Reacția TVR după ce prezentatoarea Ema Zeicescu a fost acuzată de DIICOT de deținere de droguri

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.

Ce declara Claudiu Popa în august chiar în timpul emisiunii pe care o prezenta la Realitatea TV:

”Declar acum că nu posed, nu comercializez, nu trafichez, nu cumpăr și nu vând, nu consum substanțe interzise de lege. Avocatul meu, la începutul acestei săptămâni, a început demersul cu privire la orice fel de tentativă de a fi calomniat sau imaginea mea să fie denigrată. Asta s-a întâmplat tot luni, din partea avocatului meu. Declar acum că nu aș accepta nicio clipă ca instituția la care lucrez să fie târâtă în mizerie și nici familia mea. Acesta este motivul pentru care unul dintre telefoanele pe care le-am dat a fost la conducerea acestei instituții,  având în vedere că eu - de luni până vineri - de la ora 14.00 la ora 17.00 sunt redactor, prezentator, moderator. Sunt una dintre imaginile acestei instituții (Realitatea Tv - n.r.)”


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Travel&Lifestyle
  • Miercuri, 12 Decembrie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Când o să bem Coca Cola cu canabis

Viitorul președinte al companiei, James Quincey a respins posibilitatea de a adăuga produselor sale canabidiol, un derivat al canabisului, până când această substanţă nu va fi "legală" şi "sigură".   Într-un...