f464cf41dd1b11c4701d28d8845550cf_XL.jpg

Agenţia Judeteana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova reaminteşte absolvenţilor că, pentru a beneficia de prevederile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurăilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, trebuie să se înregistreze la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă, ori la alti furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, in termen de 60 de zile de la data absolvirii, ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca.

Documentele necesare inregistrarii in baza de date ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca:

- Copie si original C.I./B.I.;

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

- Copie si original act studii sau adeverinta absolvire;

- Adeverinta medicala (cu mentiunea apt munca sau eventuale restricii medicale)

- Cerere inregistrare (anexa 8 de la sediul agentiei).

Ca urmare a înregistrarii, absolventii beneficiaza de:

  • Informare si consiliere profesionala - ansamblu de servicii care are ca scop evaluarea si autoevaluarea personalitatii in vederea orientarii profesionale, instruirea in metode si tehnici de cautare a unui loc de munca, tehnici de prezentare la interviuri de angajare etc

  • Medierea muncii - punerea in contact cu angajatorii care ofera locuri de munca vacante in acord cu pregatirea, aptitudinile si interesele lor. Locurile de munca, disponibile la nivel national, se actualizeaza zilnic si pot fi vizualizate pe site-ul www.anofm.ro, sectiunea Locuri de munca

  • Formare profesionala - asigura initierea, calificarea, recalificarea, perfectionarea si specializarea in diferite meserii solicitate pe piata muncii

  • Indemnizatia de somaj

  • Facilitati legislative (prime de mobilitate, prime de incadrare, posibilitatea participarii la programe finantate din fonduri europene nerambursabile)

Absolvenţii, care, intr-o perioada de 60 zile de la absolvire s-au inregistrat la AJOFM Prahova sau la alti furnizori acreditati, nu s-au incadrat in munca potrivit pregatirii profesionale, nu urmeaza o alta forma de invatamant, nu realizeaza venituri sau realizeaza venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj.

Indemnizaţia de şomaj acordată absolventilor se plăteşte pentru o perioadă de 6 luni şi este în valoare de 250 lei, reprezentând 50% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare.

Pentru informaţii suplimentare, absolventii se pot adresa agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă, astfel :

-         Pentru Ploiesti si zonele limitrofe

AGENTIA LOCALA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA PLOIESTI

ADRESA : Str. Nicolae Iorga nr. 1 , Ploiesti

Telefon/Fax : 0244/571390

-         Pentru Valenii de Munte si zonele limitrofe

PUNCT DE LUCRU VALENII DE MUNTE

           ADRESA : Str. Nicolae Iorga nr. 77 , Valenii de Munte

           Telefon/Fax : 0244/280339

-         Pentru Mizil si zonele limitrofe

PUNCT DE LUCRU MIZIL

           ADRESA : Str. I.L. Caragiale nr. 3, bl. 42, sc. A,ap. 3, parter , Mizil

           Telefon/Fax : 0244/571555

-         Pentru Campina si zonele limitrofe

AGENTIA LOCALA CAMPINA:

ADRESA : Str. Maramures nr. 19 , Campina

Telefon/Fax : 0244/376001

PUNCT DE LUCRU SINAIA

ADRESA: Str. Carol I, nr. 47

Telefon: 0735786220


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.