fbpx

crizadelucratorinescapademunca-1525185699.jpg

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat în luna iunie acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 337.800 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 199 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 271.800 lei. Totodată, inspectorii de muncă au identificat 131 de persoane care prestau muncă nedeclarată, din care 47 erau cetăţeni străini, din Republica Moldova. Pentru munca nedeclarată, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 250.000 de lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 109 de controale şi 102 de angajatori au fost sancţionaţi. S-au aplicat amenzi în valoare de 66.000 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 15 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de către inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca accidente de muncă.

”Pe tot parcursul verii, vom intensifica acțiunile de control în sectoarele economice în

care se lucrează în aer liber sau în spații deschise și în care se desfășoară activități care

presupun efort fizic intens. Vom verifica respectarea prevederilor O.U.Gnr. 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă. Angajatorii sunt obligați să asigure condiții minime pentru menținerea stării de sănătate a salariaților, cum ar fi: reducerea intensității și ritmului activităților fizice, asigurarea apei minerale, asigurarea ventilației la locul de muncă, alternarea perioadelor de lucru cu perioade de repaus și alternarea efortului dinamic cu cel static, asigurarea echipamentului individual de protecție, reducerea duratei zilei de muncă sau eșalonarea zilei de lucru pe două perioade.” - Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat de muncă.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro