cursuri_de_limbi_straine_in_chisinau.jpg

Tinerii români care ştiu limbi nordice nu îşi fac griji în privinţa locului de muncă. Sunt vânaţi de toate marile companii, iar salariile ajung la 8.000 de lei pe lună. În plus, sunt prea multe joburi şi prea puţini candidaţi, aşa că mulţi sunt angjaţi încă de pe băncile şcolii.

 

Alexandra Bârsan a terminat Facultatea de Administraţie şi Afaceri în limba germană. A lucrat o vreme în ţară, dar vrea să plece în Germania.

„Mi-am dat seama că am nevoie să mă dezvolt personal şi ca să văd eventual ce merge bine acolo şi să pot aduce acele lucruri în România. Nu ştiu ce va fi, poate o să-mi placă foarte mult, poate o să găsesc un loc foarte bun de muncă acolo”, spune Alexandra Bârsan, absolventă.

Tinerii care ştiu bine o limbă nordică sunt vânaţi de multe companii mari. Sunt însă prea puţini candidaţi pentru joburile de pe piaţă.

 

„Am ales să mă înscriu la norvegiană-engleză pentru că îmi oferă o oportunitate mai mare în viitor și limbile nordice se caută mult mai mult decât limbile internaționale”, spune Alexandra Bârsan, absolventă

„Pentru limba olandeză avem 64 de joburi, pe norvegiană avem 8, pentru daneză avem 6, pentru germană 160 de joburi şi astea sunt acum valabile. Pentru candidaţii care vorbesc o limbă foarte rară , finlandeza sau daneza salariile pot ajunge şi la 1000 de euro cu bonusul de limbă”, afirmă Dragoş Gheban, manager firmă de recrutare.

Citește continuarea pe Digi24.ro

 

 

Național
  • Joi, 18 Ianuarie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Pâinea s-ar putea scumpi cu 10% din februarie

Pâinea ar putea fi mai scumpă cu 10% de luna viitoare. Majorarea preţului este cauzată de creşterea tarifelor la electricitate şi gaze naturale, explică producătorii. Nu este însă, singurul motiv....

Economic
  • Luni, 15 Ianuarie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Salariul mediu net - aproape 2500 de lei pe lună

Nu puțini sunt cei dispuși să se recalifice pentru a câștiga mai bine. Schimbrea locului de muncă nu mai este o problemă pentru români, atât timp cât le este mai bine din punct de vedere financiar. Salariul...