lidl

Lidl Discount figurează în topul celor mai mari angajatori din Prahova, în județul nostru salariul mediu brut depășind cu puțin 2.000 de lei.

 

Un sfert din cei 5,5 milioane de salariați din România se află în București, unde își au sediul peste 82 mii de angajatori, mai mulți decât cumulează primele patru județe într-un clasament al numărului locurilor de muncă existente la nivel național: Timiș, Cluj, Prahova și Brașov, potrivit unei statistici publicate astăzi de profit.ro.

Citește și Ce măsură a luat Lidl pentru angajații săi

 

În Prahova, salariul mediu brut este de 2.005 lei, iar cei mai mari angajatori sunt Yazaki, fabrica de cablaje auto din Parcul Industrial Ploiești, cu 4.848 angajați, Lidl Discount, care are 3.771 angajați și Electrica Muntenia Nord cu 2.033 salariați.

Un cunoscut magazin din Ploiești se închide

Din analiza profit.ro reiese că firmele private străine, deși reprezintă doar 7,8% din total, generează peste 42% din valoarea adăugată și din cifra de afaceri din economie și angajează peste un sfert din numărul total de salariați, conform raportului asupra stabilității financiare al BNR.