Firmele de construcții și serviceurile auto din Prahova au fost controlate de inspectorii ITM. Sancțiuni totale de aproape 500.000 de lei

0

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat campania pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile construcţii – cod CAEN 41, 42, 43 şi întreţinerea şi repararea autovehiculelor – cod CAEN 452.

Obiectivele campaniei au fost:

Identificarea şi combaterea muncii nedeclarate şi luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatorii care desfăşoară activităţi în domeniile construcţiilor şi întreţinerea şi repararea autorivehiculelor, a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă.

Identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor şi a tinerilor.

Determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în aplicaţia REVISAL şi de ale transmite la inspectoratul teritorial de muncă.

Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă.

Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile construcţiilor şi întreţinerea şi repararea autovehiculelor, a prevederilor legale menţionate.

Eliminarea neconformităţilor constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale corespunzătoare .

Inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Relaţii de muncă  au efectuat controale la 73 de agenţii economici  şi au depistat 21 de persoane  la muncă fără a avea încheiate contracte individuale de muncă şi încă o persoană care lucra, deşi avea contractul individual de muncă suspendat. Pentru aceste deficienţe au fost aplicate 9 amenzi în valoare totală de 420.000 de lei.

Totodată, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Securitate şi Sănătate în muncă  au efectuat controale la un număr de 46 de agenţi economici şi au constatat numeroase deficiențe.

Inspectorii au dispus măsuri de remediere a deficienţelor şi au aplicat 8 amenzi în valoare totală de 43.600 de lei.

Sursa ITM Prahova

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău