Noile reguli ale britanicilor vor alunga românii care doreau să muncească în Regat

0
YzUwN2JkMDYwMTM4OWNjZjY3NzE2NTg2YjdlYzc2.thumb_198df.jpg

YzUwN2JkMDYwMTM4OWNjZjY3NzE2NTg2YjdlYzc2.thumb_198df.jpg

Guvernul de la Londra a făcut public, miercuri, sistemul bazat pe 10 reguli care va fi aplicat de acum încolo în cazul muncitorilor din afara țării, scrie Guardian. Granițele se închid astfel pentru instalatorii polonezi și constructorii români care lucrează pe cont propriu.

Va fi pus în aplicare un sistem de puncte, după model australian, despre care guvernul susține că va permite preluarea controlului integral asupra froniterelor britanice, pentru prima oară în decenii, simultan cu eliminarea distorsiunilor cauzate de libertatea de mișcare promovată de UE.

Noile reguli:

Frontierele Regatului Unit vor fi închise pentru muncitorii necalificați și toți migranții vor trebui să vorbească limba engleză.

Fiecare cetățean care dorește să vină la muncă în Marea Britanie trebuie să aibă o ofertă de muncă care să întrunească pragul salarial de 25.600 de lire sterline. În mod excepțional, acolo unde este nevoie acută de forță de muncă, va fi acceptat și pragul de 20.480 de lire sterline. Este cazul asistentelor medicale.

Va fi blocat accesul pentru muncitorii care lucrează pe cont propriu cum ar fi instalatori polonezi sau constructori români (aceștia vor trebui, la rândul lor să aibă o ofertă de muncă clară în momentul în care sosesc în Regat).

La frontieră nu vor mai fi acceptate cărți de identitate din țări precum Franța sau Italia, mai precizează Guardian. Această măsură este menită să combată fenomenul muncitorilor din afara spațiului UE care încearcă să păcălească sistemul, falsificând cărți de identitate sau folosind acte furate.

Doar un număr mic de muncitori foarte calificați vor putea veni în Marea Britanie, fără să aibă, în prealabil, un job asigurat, fiind modificat baremul privind competențele și gradul de calificare pentru străini.

Va fi păstrat dreptul artiștilor, al muzicienilor, sportivilor sau altor categorii din lumea divertismentului de a veni să participe la audiții sau spectacole.

surse The Guardian și Hotnews.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău