capsuni_93169.jpg

Românii care muncesc cinstit, în afara granițelor, sunt foarte apreciați. Poate că nu întotdeauna câștigă cât ar merita, dar câștigă mai mult decât dacă ar presta aceleași activități în România.

Sacă Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană, acest lucru va însemna sfârşitul libertăţii de mişcare pentru atât de necesarii lucrători migranţi.

O echipă comună Digi24 și Deutsche Welle s-a deplasat în Scoția, pentru a afla ce planuri au angajtorii de acolo și ce soluții se pot găsi pentru muncitorii români.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Aproape toţi muncitorii provin din Europa de Est. Aici câştigă aproximativ 300 de euro pe săptămână, adică salariul pe o lună în România şi Bulgaria.

Pe timpul verii, aproximativ 10.000 de lucrători din alte ţări UE sunt angajaţi în sectorul agricol scoţian. Brexitul are un efect îngrijorător şi asupra fermierilor scoţieni.

„Am construit o industrie bazată în întregime pe oameni care vin din Uniunea Europeană. Fără ei, ar fi foarte, foarte greu. Nici măcar nu știu cum am începe să ne facem treaba”, spune Angus Porter, fermier.

reportajul integral pe digi24

capsuni_09d4d.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg