Control-ITM_848c0.jpg

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna martie 2019, acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 199.500 lei.

Comunicat IPM Prahova: ”În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 227 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 146.500 lei. Totodată, inspectorii de muncă au identificat 12 de persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru munca nedeclarată, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 140.000 de lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 118 de controale şi 105 de angajatori au fost sancţionaţi contravenţional. S-au aplicat amenzi în valoare de 53.000 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 12 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă  sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În  perioada aprilie – mai,  ITM Prahova va desfășura activități în cadrul acțiunii naționale demarate de Inspecția  Muncii având drept scop informarea  și conștientizarea  cu privire la  la  respectarea  legislației  specifice  privind ucenicia  la  locul  de  muncă,  efectuarea  stagiului  pentru  absolvenții  de  învățământ superior  și  internshipul.

Principalele  obiective  ale acestei campanii constau  în îndrumarea și creşterea gradului de conştientizare a entităților care  au  calitatea  de angajator cu  privire  la  aplicarea  corectă  și  unitară  a  prevederilor  legale  privind ucenicia  la  locul  de  muncă,  efectuarea  stagiului  pentru  absolvenţii  de  învăţământ superior  și  internshipul.

Este  foarte  importantă  informarea  persoanelor implicate, angajați/entități care  au  calitatea  de  angajatori, în  ceea  ce  privește  dezvoltarea carierei și a procesului de formare profesională continuă și la locul de muncă, pentru asigurarea unei forţe de muncă calificate, în funcţie de cerinţele proprii și pentru a facilita integrarea pe piața muncii a persoanelor interesate, cu vârsta de peste 16 ani, în  concordanţă  cu  aspiraţiile  profesionale  şi  cu  necesităţile  pieţei  muncii.

De asemenea, urmărim încurajarea promovării  dialogului  social  care  să  ducă  la dezvoltarea parteneriatelor la nivel local în ceea ce privește integrarea durabilă pe piața muncii a persoanelor fără un loc de muncă și asigurarea tranziției absolvenților de învățământ superior de la sistemul de educație la piața muncii.”

sursa com. ITM Prahova

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg