fbpx

militari.png

Cei care vor să urmeze o carieră militară şi vor să ajungă subofiţeri, maiştri militari sau chiar ofiţeri se mai pot înscrie până la 1 martie pentru a se bate pentru unul din cele 2.570 de locuri scoase la concurs de unităţile militare de învăţământ   universitar, postliceal sau liceal.

Selecţia 

Toţi candidaţii vor începe cu vizita medicală. Dacă aceasta a fost trecută urmează depunerea documentelor necesare în dosarul de candidat (obligatoriu acte de identitate si de studii, cazier). Selecţionarea candidaţilor recrutaţi constă în susţinerea unor probe psihologice şi fizice.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Candidaţii admişi vor participa, apoi,  la concursul de admitere care constă într-un examen scris. Mai multe informaţii se pot găsi la birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare judeţene şi de sector, unde candidaţii trebuie să se prezente cu documentul de identitate. Pentru liceul militar, trebuie să fie prezent unul dintre părinţi sau tutorele legal. Salarii

La nivelul ministerului Apărării solda lunară se compune dintr-o parte fixă alcătuită din solda de funcţie, solda de grad, gradaţii şi, după caz, solda de comandă şi o parte variabilă compusă din indemnizaţii, compensaţii, sporuri, prime, premii şi din alte drepturi salariale. În ultimii doi an, salariile  în Armata Română au crescut substanţial. Astfel, în cazul unui subofiţer, acesta a câştigat în decembrie 2018 suma de 2.440 lei. Plutonierii adjutanţi principali sunt subofiţerii care au  solda cea mai mare încasând 2.576 de lei. Trecând la corpul ofiţerilor, un tânăr locotenent a încasat în luna decebrie a anului trecut suma de 2.971 de lei. 

Citeste mai mult: adev.ro/pmkerr

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg