primaria lipanesti

Anul 2017 vine cu o veste bună pentru elevii din Lipănești. Primăria are ca proiect prioritar extinderea Școlii Eroilor, investiție pentru care va fi obținută autorizația de construcție în zilele următoare.

 

Proiectul de extindere a Școlii Eroilor vizează realizarea a încă patru săli de cursuri, astfel încât elevii din clasele V-VIII să nu mai fie nevoiți să meargă la cursuri după-amiază.

„Aceasta a fost o doleanță a părinților, iar proiectul privind extinderea Școlii Eroilor este unul prioritar în 2017. Prin acest proiect, toate cursurile, atât de la I-IV, cât și de la V-VIII, se vor derula numai dimineața. În acest moment, având în vedere capacitatea școlii, elevii învață în două serii, clasele I-IV de dimeneață, iar V-VIII după-amiaza. Prin realizarea extinderii cu încă patru clase a școlii, toți elevii vor învăța dimineața, urmând ca după-amiaza în clase să se poată realiza alte activități”, ne-a declarat Robert Nica, primarul comunei Lipănești.

 

Pe lista proiectelor prioritare pentru localitate figurează și construirea, cu fonduri europene, a unei grădinițe, reabilitarea sediului primăriei, dar și proiecte de infrastructură, precum realizarea șanțurilor de scurgere a apei în zona Gării Lipănești și a Satului Nou, dar și realizarea canalizării, lucrare care se va derula tot cu fonduri europene.