7392hotel_belvedere8hotel.jpg

Considerată drept una din stațiunile de lux de pe litoralul românesc în perioada comunistă, loc unde veneau turiștii străini la Marea Neagră, unde își făcea nomenclatura vacanța și unde multe filme autohtone s-au filmat, Olimp a ajuns azi un loc pe jumătate pustiu și abandonat.

Celebrul complex Panoramic-Amfiteatru-Belvedere e aproape complet părăsit, iar hotelurile-turn denumite după provincii românești zac majoritatea abandonate.

Chiar și așa, stațiunea nu e complet uitată, iar pe plajele brăzdate de celebrele golfulețe din Olimp încă își fac loc turiștii, potrivit hotnews.ro.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

O româncă stabilită în SUA, care a revenit la Olimp după 20 de ani, a fost șocată de ruinele stațiunii. ”Mi s-a făcut, efectiv rău, când am văzut în ce hal arată stațiunea. În tinerețe veneam aici pentru că era cea mai frumoasă de pe litoralul românesc”.

Galerie FOTO

jpg (1).jpg

jpg (2).jpg

jpg (3).jpg

jpg (4).jpg

jpg (5).jpg

jpg (6).jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.