fbpx

statiunea-breaza-5.jpg

Breaza, micul paradis dintre regiuni oferă peisaje pitoreșți și o mulțime de posibilități de distracție pentru turiști. Orașul face legătura între Transilvania și Muntenia și le oferă turiștilor o imagine perfectă asupra depresiunii Comarnic – Talea. Locul este o zonă perfectă pentru drumețîi, pentru cicloturism și pentru o mulțime de alte activități care implică natura. 

Foarte mulți oameni care vizitează Breaza o fac pentru aerul foarte curat și pentru ozonul și ionii negativi ce pot fi gășiți în acest aer.  Simpla prezență în zona poate ajută la soluționarea unor probleme cum  ar fi insomniile, depresiile sau stările de stres.

De altfel, în Breaza și în împrejurimi pot fi găsite izvoare cu apă sulfuroasă, sodică, sulfatată sau calcică.

Ce poți face în Breaza?

Breaza este o zona cunoscută pentru numeroasele hoteluri și pensiuni de o calitate foarte bună, dar și pentru activitățile inedite pe care le poți face aici:

Poți juca golf. Dacă ți-ai dorit dintotdeauna să joci golf, o poți face în această localitate. Terenul de golf arată foarte bine, are un curs e nu mai puțîn de nouă găuri și îți permite să faci un antrenament într-unul dintre cele mai populare sporturi printre oamenii bogați.

Poți să călăreșți. Ai la dispoziție mai multe herghelii unde poți să cunoșți exemplare deosebite de cai, poți să înveți să călărești și chiar să faci drumețîi prin împrejurimi. Indiferent că eșți începător sau profesionist în relația cu aceste animale nobile, te vei bucură din plin de experiență.

Poți face drumeții. Cele două orașe din jurul orașului îți răsplătesc din plin efortul de a le cuceri. Atât Gurga, cât și Sinoiiu, îți oferă o priveliște deosebită asupra localității și asupra peisajelor din jurul sau.

Dacă obiectivele din Breaza nu te încânta pe deplin iar petrecerea timpului liber într-un mod relaxat nu te mulțumește, poți să cauți și puțin mai departe.

La doar 8 km de Breaza vei descoperi castelul Iulia Hașdeu și tot aceeași distanță este și până la Casă Memorială Nicolae Grigorescu. Ceva mai departe, însă suficient de aproape pentru a ajunge în doar câteva minute, este orașul Sinaia. Aici, numărul obiectivelor turistice este unul uriaș, remarcându-se Castelul Peleș, Castelul Pelișor sau Casinoul.

Cu cât cunoșți mai multe despre această localitate, cu atât ți se va părea mai captivantă. Există destul de multe lucruri care merită menționate și care conturează foarte bine imaginea întregului oraș.

Unul dintre aceste lucruri este faptul că vei descoperi o mulțime de case seculare, care îți vor atrage atenția prin frumusețe. Acestea sunt construite din lemn și sunt decorate într-un mod unic și interesant.

Dacă ai urcat pe dealul Gurga, poți descoperi Crucea Eroilor, construită în 1929/1930 cu scopul de a îi cinsti pe eroii căzuți în Primul Război Mondial. În ceea ce privește monumentele, nu vei găși doar această cruce, ci și câteva piese realizate într-un mod diferit de cele ce se găsesc în alte orașe româneșți.

Astfel, Breaza se mândrește cu trei monumente în stil triptic, cu Monumentul celor trei regi și cu o serie de statui ale unor prsonalitati românești.

sursa: destinatii.eu

 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg