recif delfini.jpg

Reciful Delfinilor este un sit ecologic, și, pe lângă atracția din apă, centrul are o grădină botanică uimitoare, piscine pentru relaxare, locuri pentru joacă, un centru foto subacvatic, restaurant, cafenea și magazin de suveniruri. Poți petrece lejer o zi întreagă aici cu întreaga familie.

Reciful a fost înființat în urmă cu 20 de ani în scopul de a aduce oamenii mai aproape de aceste ființe fascinante. Delfinii nu sunt captivi aici, pot pleca oricând în larg. Intervenția umană în habitatul lor natural este minimizată și se face numai în sensul de protecție sau cunoaștere.  

Reciful Delfinilor din Eilat e la doar 3 ore distanță de România. Plaja de la Reciful Delfinilor este plină de pietre la intrare, în schimb nisipul este moale și auriu picioarele afundându-se în el la fiecare pas.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

După ce treci de cei câțiva metri de mal pietruit, care îți face un masaj forțat și nedorit în tălpi simți sub picioare nisipul fin al Israelului. Plaja recifului este împărțită în două. Într-o parte se află cei patru delfini jucăuși, iar în cealalată parte puteți înota liniștiți, doar voi și valurile pentru că israelienii au făcut din această bucată un fel de piscină naturală de care să vă puteți bucura în voie.

Pentru a face snorkeling sau pentru a te scufunda cu delfinii va trebui să treci printr-un scurt traning alături de instructorii de acolo. Cea mai importantă regulă este că nu ai voie să atingi delfinii! Chiar dacă vin aproape de tine, vin doar pentru că sunt curioși și au chef de joacă. Cu toate acestea, numai instructorii au voie să-i atingă, pentru că nu vor ca aceștia să se familiarizeze cu străinii.

Vei înota 10-20 de metri adâncime, dar apa este atât de limpede încât îi vezi tot timpul fundul. Aici descoperi coralii care cresc în mod natural și adăpostesc multe specii de peștișori. Vei vedea și delfinii cum vin și înoată în jurul tău. 

Pentru a intra în Reciful Delfinilor va trebui să plătești o taxă de 67 de shekeli, dacă ești adult și 46 de shekeli dacă ești copil între 3 și 15 ani, iar plaja este deschisă în fiecare zi între 09.00 și 17.00.

Toate informațiile, programul de activități, workshopuri, prețuri updatate și orar sunt pe site-ul oficial.

sursa: destinatii.eu


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.