tren salonic.jpg

În Grecia se poate ajunge şi cu trenul. Călătoria durează 17 ore la dus, 20 de ore la întoarcere şi poate aminti de traseele din perioada interbelică. CFR a reintrodus o garnitură care leagă Bucureştiul de Salonic, iar o echipă TVR a filmat drumul, care pare lung fără internet și, mai grav, fără un bufet de unde să cumperi măcar apă de băut.

Trenul nu are însă Wi-Fi, deci nu aveţi acces la internet. Iar dacă vi se face foame sau sete, este bine să aveţi mâncare la pachet. Trenul nu are bufet sau vagon restaurant.

O sticlă cu apă - atât primeşte fiecare călător din partea CFR pentru 17 ore de drum. Prima oprire este abia după 10 ore de mers, în gara din Sofia. Atenţie! Bulgarii nu acceptă euro, doar leva. Iar până la deliciosul gyros grecesc mai aveţi de călătorit încă 7 ore. După o călătorie de aproximativ 17 ore, trenul a ajuns la destinaţie, în gara din Salonic, fără întârziere, la ora 06.30.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Preţul unui bilet pe ruta Bucureşti-Salonic este de 45 de euro la clasa a doua şi poate ajunge la 75 de euro pentru un loc la vagonul de dormit. Preţul este acelaşi şi pentru drumul Salonic-Bucureşti, care însă durează mai mult - 20 de ore. Sunt 3 ore în plus, timp în care se fac unele manevre în gara din Sofia. Trenul circulă pe toată durata sezonului estival, până în octombrie.

Un bilet de avion spre Salonic, achiziţionat cu două luni înainte (în iunie pentru luna august, spre exemplu) costă 56 de euro, iar călătoria durează o oră şi jumătate. Zborul este operat de compania Ellinair. Cumpărat pe loc, pentru a doua zi, biletul de avion costă mai mult de 200 de euro.

Preţul unui bilet de autocar pentru Salonic porneşte de la 25 de euro şi ajunge la 60 sau 80 de euro, iar călătoria durează de la 9 ore până la 12 ore şi jumătate. 

Mai mult, prin intermediul aplicaţiei Bla bla car, pasagerii pot călători până în Salonic cu 90 de lei. 

sursa: evz.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Economic
  • Miercuri, 19 Decembrie 2018
  • De Mihai Popescu

Guvernul anunță plafonarea prețului la gaze

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, începând de la 1 ianuarie 2019, o plafonare preţului la gazele naturale la 68 lei/MWh, o măsură necesară pentru că, spune el, producătorii vând...