6142877-000-thasos.jpg

Știam de ani buni că mulți români preferă să își petreacă vacanțele de vară în Thassos. Motivele sunt evidente: este cea mai apropiată insulă de continent (deci ajungi cel mai repede), e cea mai ieftină dintre insulele grecești, este mai frumos decât în Bulgaria (în special pentru cei care preferă să viziteze în detrimentul „legării” de un complex all inclusive) și este mai ieftin ca la Mamaia (și mai liniște, daca e să fiu subiectivă - fără personaje colorate, pentru care cluburile și viața de noapte reprezintă totul în viață).

Adevărata surpriză a fost când am ajuns la taverne: toate, fără excepție, aveau și meniuri în limba română. Ba chiar și unii chelneri vorbeau românește.

Citește și Jurnal de Vacanță - Rareș, 12 ani: ”Nu trebuie neapărat să stai cu tableta în mână toată ziua ca să te distrezi”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Atunci am înțeles că pentru ei turiștii români sunt principala sursă de venit și sunt dispuși să facă totul pentru a nu-i pierde: zâmbesc încontinuu, sunt foarte politicoși și te servesc extrem de repede.

Așa arată vacanța perfectă! Nu e mai scumpă decât în Turcia la UAI, transport cu avionul, iar senzația pe mare este unică! FOTO

Nu ni s-a întâmplat nici măcar o dată să așteptăm mai mult de 15 minute până să ni se aducă mâncarea, mereu am primit desert din partea casei și niciodată, dar niciodată nu am întâlnit chelneri care să ne privească în sictir, să ne trântească farfuriile în față sau să pufnească dacă ceream un tacâm în plus, pentru copil – așa cum am pățit-o de nenumărate ori în România.

Și nu am mâncat în aceleași locuri. Am nimerit și mâncare foarte bună și mai puțin bună, dar niciodată veche sau stricată. Drept dovadă că niciunul dintre noi, nici măcar copilul, nu s-a simțit rău toată vacanța. 

Citește articolul integral pe republica.ro


Travel&Lifestyle
  • Luni, 16 Iulie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Vacanță în castelele Europei

Cum ar fi să vă petreceți vacanța prin Europa, cazându-vă la castel, nu la hotel. Nu-i așa că sună bine? Iată mai jos 7 reședințe princiare care pot fi închiriate.  Castelul Abbeyglen Pentru 59 de...

Travel&Lifestyle
  • Duminică, 15 Iulie 2018
  • De Roxana Tănase

Litoral 2018. Ghid pentru o vacanță ieftină

Cei care doresc să ajungă la mare, chiar dacă nu au un buget generos, trebuie să țină cont de câteva reguli de bază. Prima ar fi să călătorească în timpul săptămânii, când prețurile de cazare sunt...

Travel&Lifestyle
  • Duminică, 15 Iulie 2018
  • De Observatorul Prahovean

Destinații de vacanță - Croația

Când vine vorba despre alegerea locului în care să ne petrecem vacanța, s-a dovedit că românii au trei destinații preferate: Bulgaria, Grecia și Turcia. În mod evident nu doar aici se merge, o bună...