fbpx

apa desert.jpg

Invenția face minuni chiar și în cele mai aride zone ale lumii. Ea a fost creată de o echipă de cercetători de la Universitatea din California și a fost testată cu succes anul trecut, în Arizona (una dintre cele mai aride regiuni din America).

Denumită simplu "secerătoare", invenția colectează apa la fiecare trecere de la zi la noapte, în medii cu umiditate scăzută și fără niciun cost. Această invenție e eficientă atât la temperaturi obișnuite, într-un ambient de interior, cât și în lumina puternică a soarelui. Nu are nevoie de energie electrică și nici altă sursă de alimentare. 

Oricât de uscată ar părea atmosfera, invenția minune colectează apă pentru că secretul stă într-o pudră organico-metalică ce căptușește pereții recipientului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Această pudră, denumită MOF, este formată din atomi organici și metalici, care absoarbe umiditatea din atmosferă ca un burete. Apa este atrasă ca un magnet. Cel mai prielnic moment de colectare a apei este noaptea, când temperaturile sunt scăzute, dar umiditatea crescută. Dimineața, când temperaturile cresc, moleculele de apă sunt împinse afară din cristalele pudrei și se formează un pahar mic de apă.

Noaptea, gura recipientului este lăsată deschisă pentru a intra aerul în recipient, dar ziua, este acoperită, pentru a se încălzi interiorul, ca într-o seră. 

sursa: playtech.ro

 

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook