antibiotice-orale.jpg

Câțiva medici pediatrici au descoperit că adulții și copiii tratați cu un tip de antibiotice orale au un risc crescut să dezvolte pietre la rinichi. Conducătorul studiului, pediatrul urolog Gregory E. Tasian, spune că apariția cazurilor de pietre la rinichi a crescut cu 70% în ultimii 30 de ani. Potrivit acestuia, cei mai afectați sunt adolescenții și femeile tinere.

Co-autorul studiului, pediatrul nefrolog Michelle Denburg, a declarat că motivele ratei crescute sunt necunoscute, dar rezultatele studiului lor sugerează că antibioticele orale joacă un rol important în dezvoltarea bolii. În acest caz, copiii sunt mai expuși pentru că antibioticele le sunt mai des prescrise decât adulților.

Echipa a adunat înregistrări de la sistemul de sănătate din Marea Britanie. Datele acoperă 13 milioane de adulți și copii și acoperă perioada 1994-2015. Astfel, cercetătorii au descoperit cinci categorii de antibiotice orale care sunt asociate cu pietrele la rinichi. Acestea sunt după cum urmează: cefalosporine, fluorochinolone, nitrofurantoină și peniciline cu spectru larg.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pacienții care au primit medicamente pe bază de sulf au fost de două ori mai susceptibili să dezvolte pietre la rinichi, față de cei care nu au luat antibiotice. În ceea ce privește penicilinele cu spectru larg, riscul a crescut cu 27%.

Gregory E. Tasian a subliniat că alte studii au arătat că aproximativ 30% din antibioticele prescrise în vizitele la medic sunt inadecvate, iar copiii primesc mai multe antibiotice decât orice alt grup de vârstă.

Cercetătorii susțin că riscul de pietre la rinichi a scăzut în timp, dar a rămas crescut la mulți ani după stoparea tratamentelor cu antibiotice.

 

sursa: playtech.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.