fbpx

s8_03ae9.jpg

Robert are 26 de ani și este unul dintre cei mai de succes sportivi din Ploiești. A fost pasionat de fotbal, sport pe care l-a practicat cu rigurozitate de la 6 până la 18 ani. La 18 ani, provocat de niște prieteni, a descoperit fitness-ul. Timp de trei ani și jumătate s-a antrenat intens pentru ambele sporturi. La 22 de ani a participat la primul concurs de fitness și de atunci s-a dedicat exclusiv acestui sport. Astăzi este unul dintre instructorii sălii Titan Academy care îndrumă pasionații de fitness din Ploiești.

”Timp de 3 ani și jumătate am practicat fitness-ul la nivel amator, corelat cu fotbalul. Fiind destul de ambițios, am reușit să-mi ating țintele pe care mi le auto-impusesem în ambele domenii. Era, însă, destul de solicitant. La 22 de ani, "împins" fiind de un grup de prieteni, am acceptat provocarea de a urca pentru prima dată pe scena unui concurs de fitness.

Fără a face pregătirea specifică unui astfel de concurs, am participat la Campionatul Național, zona A, desfășurat la Otopeni, unde am obținut locul 4 din 10 concurenți. După acest concurs mi-a fost clar ce carieră trebuie să urmez și am început să mă pregătesc serios pentru fitness”, își amintește Robert.

A urmat o perioadă de pregătire intensă exclusiv în acest domeniu. A fost o chestiune de timp până când antrenamentele intense au început să aducă și rezultatele așteptate. Primul rezultat notabil - locul 4 la Campionatul Național de Fitness desfășurat la Reghin. ”În următorul an am schimbat abordarea competițiilor, ne spune Robert.

Având în jur prieteni cu experiență dispuși să mă ajute și să-mi împărtășească din secretele lor, anul trecut am câștigat Campionatul Național de Fitness desfășurat chiar la noi în oraș. Practic, a fost încununarea unui efort susținut continuu timp de opt ani și o confirmare a faptului că am luat decizia corectă alegând să mă dedic fitness-ului.

Pentru mine acest sport nu se rezumă doar la competiții și clasamente, ci mai ales la evoluția continuă, de la o zi la alta, de la un an la altul, iar cea mai importantă recompensă este recunoștința și aprecierea oamenilor”.

Între timp, concomitent cu decizia de a concura în diverse competiții, Robert a început demersuri în vederea obținerii acreditărilor pentru a profesa în domeniu. S-a acreditat ca ”instructor de fitness & antrenor personal”, dar și ”instructor de aerobic”.

Avea să descopere că satisfacțiile oferite de ipostaza de antrenor sunt pe măsură: ”Posibilitatea de a colabora ca antrenor cu cele mai diferite categorii de oameni, mi-a oferit șansa de a modela în cei 4 ani de antrenorat câteva sute de persoane. Și nu a fost vorba doar despre modelarea corpurilor acestora, ci și despre insuflarea unei anumite atitudini, a unei anumite filosofii de viață. Aceasta este pentru mine satisfacția supremă ca antrenor și sportiv.

Încerc cu fiecare colaborare pe care o desfășor sa împărtășesc cât mai mult din experienta mea de sportiv și să motivez cât mai mulți oameni, să le insuflu pasiunea pentru o viață activă”, ne explică Robert.

Ca antrenor la Titan Academy, Robert este în primul rând mulțumit că poate să transmită cunoștințele celor dornici să facă mișcare, să-și schimbe, într-un fel, filosofia de viață. Sfatul pe care el îl oferă celor care citesc aceste rânduri: ”Orice formă de sport este bine venită, deci nu ezitați să treceți la acțiune. Mișcarea, împreună cu o nutriție sănătoasă și echilibrată vă poate o oferi acea stare de bine, de confort fizic și psihic pe care, probabil, o căutați”.

În cadrul sălii Titan Academy îmi desfășor activitatea alături de o echipa deosebită, echipă cu care sunt extrem de compatibil, dar de care sunt și foarte mândru. Vă așteptăm oricând să deveniți și voi membrii ai acestei adevărate familii”.

foto: arhiva personală Robert Butnaru

s1.jpg

s2.jpg

s3.jpg

s4.jpg

s5.jpg

s6.jpg

s7.jpg

s8.jpg

s9.jpg

s10.jpg

s11.jpg

s12.jpg

s13.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg