s8_03ae9.jpg

Robert are 26 de ani și este unul dintre cei mai de succes sportivi din Ploiești. A fost pasionat de fotbal, sport pe care l-a practicat cu rigurozitate de la 6 până la 18 ani. La 18 ani, provocat de niște prieteni, a descoperit fitness-ul. Timp de trei ani și jumătate s-a antrenat intens pentru ambele sporturi. La 22 de ani a participat la primul concurs de fitness și de atunci s-a dedicat exclusiv acestui sport. Astăzi este unul dintre instructorii sălii Titan Academy care îndrumă pasionații de fitness din Ploiești.

”Timp de 3 ani și jumătate am practicat fitness-ul la nivel amator, corelat cu fotbalul. Fiind destul de ambițios, am reușit să-mi ating țintele pe care mi le auto-impusesem în ambele domenii. Era, însă, destul de solicitant. La 22 de ani, "împins" fiind de un grup de prieteni, am acceptat provocarea de a urca pentru prima dată pe scena unui concurs de fitness.

Fără a face pregătirea specifică unui astfel de concurs, am participat la Campionatul Național, zona A, desfășurat la Otopeni, unde am obținut locul 4 din 10 concurenți. După acest concurs mi-a fost clar ce carieră trebuie să urmez și am început să mă pregătesc serios pentru fitness”, își amintește Robert.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

A urmat o perioadă de pregătire intensă exclusiv în acest domeniu. A fost o chestiune de timp până când antrenamentele intense au început să aducă și rezultatele așteptate. Primul rezultat notabil - locul 4 la Campionatul Național de Fitness desfășurat la Reghin. ”În următorul an am schimbat abordarea competițiilor, ne spune Robert.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Având în jur prieteni cu experiență dispuși să mă ajute și să-mi împărtășească din secretele lor, anul trecut am câștigat Campionatul Național de Fitness desfășurat chiar la noi în oraș. Practic, a fost încununarea unui efort susținut continuu timp de opt ani și o confirmare a faptului că am luat decizia corectă alegând să mă dedic fitness-ului.

Pentru mine acest sport nu se rezumă doar la competiții și clasamente, ci mai ales la evoluția continuă, de la o zi la alta, de la un an la altul, iar cea mai importantă recompensă este recunoștința și aprecierea oamenilor”.

Între timp, concomitent cu decizia de a concura în diverse competiții, Robert a început demersuri în vederea obținerii acreditărilor pentru a profesa în domeniu. S-a acreditat ca ”instructor de fitness & antrenor personal”, dar și ”instructor de aerobic”.

Avea să descopere că satisfacțiile oferite de ipostaza de antrenor sunt pe măsură: ”Posibilitatea de a colabora ca antrenor cu cele mai diferite categorii de oameni, mi-a oferit șansa de a modela în cei 4 ani de antrenorat câteva sute de persoane. Și nu a fost vorba doar despre modelarea corpurilor acestora, ci și despre insuflarea unei anumite atitudini, a unei anumite filosofii de viață. Aceasta este pentru mine satisfacția supremă ca antrenor și sportiv.

Încerc cu fiecare colaborare pe care o desfășor sa împărtășesc cât mai mult din experienta mea de sportiv și să motivez cât mai mulți oameni, să le insuflu pasiunea pentru o viață activă”, ne explică Robert.

Ca antrenor la Titan Academy, Robert este în primul rând mulțumit că poate să transmită cunoștințele celor dornici să facă mișcare, să-și schimbe, într-un fel, filosofia de viață. Sfatul pe care el îl oferă celor care citesc aceste rânduri: ”Orice formă de sport este bine venită, deci nu ezitați să treceți la acțiune. Mișcarea, împreună cu o nutriție sănătoasă și echilibrată vă poate o oferi acea stare de bine, de confort fizic și psihic pe care, probabil, o căutați”.

În cadrul sălii Titan Academy îmi desfășor activitatea alături de o echipa deosebită, echipă cu care sunt extrem de compatibil, dar de care sunt și foarte mândru. Vă așteptăm oricând să deveniți și voi membrii ai acestei adevărate familii”.

foto: arhiva personală Robert Butnaru

s1.jpg

s2.jpg

s3.jpg

s4.jpg

s5.jpg

s6.jpg

s7.jpg

s8.jpg

s9.jpg

s10.jpg

s11.jpg

s12.jpg

s13.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.