depresia-la-serviciu.jpg

Nu este o boală, dacă e să ne luăm după manualele de medicină, dar ucide încet şi în tăcere. Tot mai mulţi români ajung la spital cu întregul organism în colaps. Este vorba de sindromul burnout, o epuizare fizică, mintală și emoțională, care aduce depresie, afecţiuni cardiovasculare, dar şi pierderi de milioane de euro pentru companii.

Acum patru ani, Cosmin Pojoranu și-a dezactivat contul de Facebook și a fugit la mare, deşi era mijlocul iernii. Venise momentul să pună o frână. Muncise până la epuizare.

Cosmin Pojoranu: „Tot aveam fantezii că-mi dau demisia și m-apuc de ceva, dar nu știam ce. Eram prins într-o capcană.”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Credea în munca lui, dar ajunsese să funcţioneze din inerție. Nu știa încă, dar trecea prin ceea ce psihologii numesc sindromul burnout, o stare de epuizare fizică și psihică, indusă de stresul prelungit, cronicizat.

Cosmin Pojoranu: „Eram destul de anxios vizavi de, culmea, starea mea de sănătate. Neglijând-o o grămadă de ani, când mi-am dat seama că se împute ceva, am început să mă concentrez mult prea mult pe asta. Și desigur că aveam tot felul de chestiuni medicale, sistemul imunitar mai slăbit.”

Corpul cedează sub presiunea stresului. Multe cazuri ajung la spital

O parte din cei care suferă de sindromul muncii în exces ajung mai întâi la camera de gardă, cu simptome specifice atacului de panică, după ce au ars toate resursele de a face față stresului. Alții se plâng de probleme cu memoria. De fapt, oboseala nu îi mai lasă să se concentreze.

Citește continuarea pe digi24.ro

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.