aboneaza-te2.png

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

cancer-vaccin.jpg

După ce vaccinul împotriva cancerului a fost testat cu succes pe animale, noua imunoterapie, care vizează tumoarea cu o simplă înțepătură de ac, este gata să intre în studiile și testările clinice.

Cercetători de la Universitatea Stanford au dezvoltat un compus care atunci când este injectat într-o tumoare o distruge împreună cu toate celulele canceroase prezente în organism.

Combinația celor doi agenți, care stimulează sistemul imunitar, a declanșat o reacție la nivelul organismului la șoareci, distrugând celulele canceroase din ​​apropierea dar și a celor care se află departe de punctul de injectare inițial. Succesul tratamentului este cel mai important pas pentru studiile clinice.

Aceste studii vor implica, inițial, 15 pacienți afectați de limfom, iar cercetătorii speră să vadă rezultate la fel de bune și încurajatoare ca cele care au fost observate la șoareci. Dintre cele 90 de rozătoare, 87 au scăpat de tumoare încă de la primul tratament, iar ultimele trei din a doua injecție.

Vaccinul funcționează utilizând propriile celule imunitare ale pacientului. Cei doi agenți „activează” aceste celule din interiorul tumorii, care anterior au fost „adormite” de cancer. Astfel, capacitatea acestor celule se amplifică și sunt mai eficiente în direcționarea și distrugerea invadatorului.

Deși rezultatele au fost promițătoare la șoareci, cercetătorii știu că rezultatele se pot schimba odată ce compusul este administrat pe pacienți. Experimentele pe animale nu sunt întotdeauna indicatori fiabili privind modul în care medicamentele sau tratamentele ar putea funcționa la om.

 


Video
  • Vineri, 18 Mai 2018
  • De Andra Ilie

Şoareci la o covrigărie din Vaslui. VIDEO

Într-una dintre cele mai vechi covrigării din Vaslui mai mulţi șoareci au fost surprinși în timp ce se plimbau pe podea. Câţiva tineri treceau pe lângă covrigărie, iar la un moment dat aceştia au...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești