cancer-vaccin.jpg

După ce vaccinul împotriva cancerului a fost testat cu succes pe animale, noua imunoterapie, care vizează tumoarea cu o simplă înțepătură de ac, este gata să intre în studiile și testările clinice.

Cercetători de la Universitatea Stanford au dezvoltat un compus care atunci când este injectat într-o tumoare o distruge împreună cu toate celulele canceroase prezente în organism.

Combinația celor doi agenți, care stimulează sistemul imunitar, a declanșat o reacție la nivelul organismului la șoareci, distrugând celulele canceroase din ​​apropierea dar și a celor care se află departe de punctul de injectare inițial. Succesul tratamentului este cel mai important pas pentru studiile clinice.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Aceste studii vor implica, inițial, 15 pacienți afectați de limfom, iar cercetătorii speră să vadă rezultate la fel de bune și încurajatoare ca cele care au fost observate la șoareci. Dintre cele 90 de rozătoare, 87 au scăpat de tumoare încă de la primul tratament, iar ultimele trei din a doua injecție.

Vaccinul funcționează utilizând propriile celule imunitare ale pacientului. Cei doi agenți „activează” aceste celule din interiorul tumorii, care anterior au fost „adormite” de cancer. Astfel, capacitatea acestor celule se amplifică și sunt mai eficiente în direcționarea și distrugerea invadatorului.

Deși rezultatele au fost promițătoare la șoareci, cercetătorii știu că rezultatele se pot schimba odată ce compusul este administrat pe pacienți. Experimentele pe animale nu sunt întotdeauna indicatori fiabili privind modul în care medicamentele sau tratamentele ar putea funcționa la om.

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.