lasv.jpg

Un mega-proiect în care se implică Guvernul Bulgariei. Acesta este complexul Sfânta Sofia, cel care va fi Las Vegas-ul Europei.

 

Au învăţat cum să atragă investitorii străini în turism. I-au cointeresat şi au intrat în parteneriate utra-profitabile, din care toată Bulgaria are de câştigat. Noi doar i-am admirat şi ne-am cheltuit banii pe litoralul lor. Acum sunt din nou cu un pas în faţă. Şi din nou... privim. Guvernul de coaliţie bulgar condus de premierul de dreapta Boiko Borisov a adoptat la începutul acestei luni un pachet de măsuri destinat demarării proiectului „ Sfânta Sofia“, un complex uriaş de divertisment high-tech, din care nu vor lipsi cazinourile, mall-urile, hotelurile de lux, spaţii de birouri şi zone verzi. Presa bulgară îl numeşte „Las Vegas-ul din Balcani".

„Sperăm că proiectul va fi realizat în următorii trei ani“, a declarat un purtător de cuvânt al  Agenţiei bulgare de Investiţii. Proiectul ambiţios, care se află încă într-o fază incipientă, prevede construirea unui complex turistic şi de divertisment care să includă hoteluri, cazinouri, un aquapark, săli de conferinţe, un centru comercial, birouri, spaţii verzi şi alte facilităţi, în apropierea oraşului Elin Pelin, aflat la aproximativ 20 de kilometri de capitala Sofia.   Suma totală a investiţiilor este preconizată să ajungă la 1,59 miliarde de leva (aproximativ 750 de milioane de euro), creând 1850 de noi locuri de muncă, susţine guvernul bulgar. Proiectul grandios, denumit „ Las Vegasul Balcanilor“ de către mass-media, a fost anunţat pentru prima dată şi în 2014 şi a primit statutul de investiţie prioritară, conform adevărul.ro

Continuarea AICI