untokd.jpg

Un număr de 777 de persoane cer, printr-o petiţie online, mutarea festivalului Untold în afara oraşului Cluj-Napoca, invocând faptul că evenimentul îngrădeşte dreptul locuitorilor la oraş, prin ocuparea abuzivă a spaţiilor publice.

 

„Aşa cum alte festivaluri clujene, precum Electric Castle şi MOX, pot funcţiona în afara oraşului, noi, cetăţeni din Cluj-Napoca şi comunele limitrofe, susţinem mutarea Untold din centrul municipiului. Aşa cum este organizat acum, festivalul îngrădeşte dreptul la oraş al locuitorilor şi celor care muncesc aici, prin ocuparea abuzivă a spaţiilor publice (parcuri şi parcări), blocarea inutilă a circulaţiei şi poluarea sonoră, timp de mai multe zile”, arată textul petiţiei.

„Nu este normal ca un festival să fie organizat într-un cartier şi la 50 de metri de Spitalul de Copii. Nu este normal ca timp de circa o săptămână să nu avem acces în parc. Nu este normal ca timp de o săptămână să suportăm zgomotele infernale zi şi noapte. Să-l mute la Călăţele”, este părerea unui semnatar al petiţiei.

Alte motivaţii sunt: „Nu pentru că îngrădeşte, ci pentru că distruge, iar banii de reparaţii îi plătim tot noi”; „Dacă domnul Boc are neapărat nevoie de tămbălău, să ne plătească mai întâi concedii pe perioada acestui «festival»”; „E ilegal să plăteşti taxe într-un oraş şi ei să îşi facă festival privat din infrastructura oraşului, închizând accesul cetăţenilor”; „Vreau un Cluj în care fiecare dintre noi să se simtă bine”.

 

Festivalul Untold va avea loc de joi până duminică. Dj-ul Armin van Buuren este cap de afiş, iar printre numele confirmate se numără Afrojack, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, Martin Garrix, Ellie Goulding, Hurst şi MØ. Evenimentele din cadrul festivalului vor avea loc pe nouă scene şi încep, în fiecare zi, de la ora 12:00 şi se încheie târziu după miezul nopţii. Preţul unui bilet pentru o zi de festival costă 250 de lei, iar abonamentul pentru patru zile, 550 de lei, la care se adaugă taxe.