vacanta_2.jpg

Vacanţa perfectă nu înseamnă doar vânarea celei mai bune oferte. Un sejur pentru care ai aşteptat un an poate fi compromis complet, chiar din momentul rezervării, dacă sunt omişi câţiva paşi importanţi.

 

Poliţele de asigurare, o plecare discretă - fără anunţuri pe reţele de socializare -  şi verificarea maşinii sunt doar câţiva dintre ei. Desigur, şi preţul concediului ar putea creşte astfel, dar nici pe departe atât de mult ca în cazul în care ar trebui să plăteşti pe loc eventuale pagube.

Ce sunt polițele storno?  Imediat după rezervarea vacanţei, ca să fiți sigur că nu pierdeți banii, puteți încheia o poliță de asigurare de tip „storno”. Asigurarea poate fi utilă dacă agentia de turism intră în insolvenţă, dacă te îmbolnăveşti şi nu mai poţi pleca ori dacă cineva din familie are o problemă şi trebuie să te întorci de urgenţă acasă.

Tot înainte de vacanţă este bine să vă gândiţi şi la ce lăsaţi acasă. Studiile arată că în luna iunie au fost mai multe spargeri de locuinţe decât în primele cinci luni ale anului. Când pleci, este bine să verifici ferestrele.... Şi să te asiguri că ai încuiat bine uşa.

 

În cazul în care călătoria se face cu maşina, poliţa RCA trebuie să includă cartea verde, iar asigurarea trebuie să fie valabilă în ţările de tranzit şi în cea de destinaţie. În plus, drumul la service e obligatoriu. Dacă vi se strică maşina într-o altă ţară, costurile reparaţiei pot fi mult mai mari ca acasă.

Citește continuarea pe Digi24.ro

 

Viața Prahovei
  • Duminică, 21 Ianuarie 2018
  • De Roxana Tănase

Cod galben de ceață în Prahova

După perioada de ploi, lapoviță și ninsori, Prahova se află sub cod galben de ceață, potrivit meteorologilor, care au emis o atenționare valabilă până la ora 11.00. Ceața, spun meteorologii, determină...