castel-balcic.jpg

Castelul și impresionantele sale grădini de la Balcic, cândva refugiul Reginei Maria, reprezintă astăzi unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Bulgaria. 

 

„M-am oprit deodată pe o limbă de pământ lângă mare, care a trezit în mine un fior cu totul deosebit: Şedeam jos, privind marea scânteietoare de lumină şi ascultând jocul talazurilor împotriva malului. Făceam parte din loc şi locul făcea parte din mine".

Aşa descria Regina Maria Balcicul, un orăşel situat pe ţărmul Mării Negre, poate cel mai cunoscut punct turistic din Bulgaria. Se află la doar câţiva kilometri de Vama Veche sau, mai exact, la o distanţă de jumătate de oră de mers cu maşina. Staţiunea bulgărească, pe atunci pământ românesc, a fost descoperită de Regina Maria în 1924. Un an mai târziu, a început deja să-şi construiască aici „Cuibul liniştit". Terenul i-a fost dăruit de bancherul Jean Chrissoveloni, dar suverana a extins proprietatea. Balcicul a devenit rapid locul său de suflet.

Citește continuarea pe Digi24.ro

 

 

Eveniment
  • Duminică, 14 Ianuarie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Autoturism în flăcări, la Ploiești - VIDEO

Pompierii ISU Prahova au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui autoturism, în zona de nord a Ploieștiului. Duminică, după orele prânzului, un Volkswagen Golf a luat foc la Intrarea...