slanic-1.jpg

Spre deosebire de salinele din Turda sau Praid, unde au fost investite milioane de euro, cea de la Slănic nu le oferă turiștilor decât...răcoare pe timp de caniculă. 

 

Acum trei ani, liftul s-a stricat, iar de atunci accesul în salină se face cu microbuzele unei firme de transport persoane. Turiștii trebuie să îndure o coadă uriașă la bilete, apoi un drum de un sfert de oră, plin de serpentine și incomod, aerul fiind poluat de acest mijloc de transport. 

Când ajung la salină, turiștii au parte de o atmosferă identică cu cea de acum 30 de ani. Potrivit Știrilor Pro TV, dacă la Praid sau Turda s-au amenajat locuri de joacă, restaurante, cafenele, cramă restaurant 3 D și chiar o capelă, în Slanic nu găsiți decât o saltea și două tobogane gonflabile, doua porți pentru fotbal, o tonetă pentru apa, suc, chipsuri și un pat pentru cei cu probleme respiratorii.

 

La promisiuni nu ne întrece nimeni. Administratorii salinei promit de ani de zile investiții masive, planurile incluzând o pistă de bowling, un teren de minigolf, bărci de agrement pentru lacul sărat, sistem nou de monitorizare video și iluminat.

Primăria Slănic a solicitat preluarea salinei turistice, însă până acum nu au ajuns la o înțelegere cu Salrom - Societatea Naționala a Sării.