O distilerie din Satu Mare produce un digestiv din nuci verzi care începe să intre în cluburile din România, unde concurează cu vestitul Jägermaister. Producătorii speră ca în următorii ani, produsele româneşti, inclusiv palinca, să devină vedetele cluburilor şi barurilor de fiţe.

smaro

 

Românii sunt renumiţi pe întreg mapamondul pentru băuturile pe care le produc. Dar dacă la partea de producţie stăm bine, în ceea ce priveşte marketingul şi expansiunea pieţei, sunt puţini cei care fac pasul înainte, depăşind simpla tradiţie de a produce palincă sau ţuică.
Indiferent de clubul pe care l-ai alege, din Satu Mare până pe litoral, băuturile tari care ţi se servesc la bar sunt în proporţie de 99% din import. Doar la capitolul vinuri şi bere producătorii români au reuşit să facă faţă importatorilor cât de cât.
Totuşi, un brand 100% românesc are curajul să intre în această lume şi să îşi caute locul pe piaţă printre coloşi precum cei de la Jägermaister.
Distileriile Bran au lansat pe piaţă o băutură fină, din nuci verzi, care concurează pe această piaţă a digestivelor.
Reţeta băuturii Samaro a luat naştere acum aproximativ zece ani, dar a fost nevoie de muncă intensă în ultimii doi ani pentru a fi adusă la forma actuală, gata de a fi servită în cluburi, o băutură fină şi cu o formă de prezentare atractivă.
E simplu să ne dăm seama de unde vine numele băuturii: Samaro este format din primele silabe ale cuvintelor „Satu Mare România“, din dorinţa de a scoate în evidenţă faptul că şi pe plan local se pot produce băuturi competitive. Distileriile Bran se află în judeţul Satu Mare, loc de unde reuşesc să distribuie în prezent băuturi pe trei continente.