antiperspi.jpg

Transpiraţia este un fenomen natural prin care corpul nostru îşi menţine temperatura constantă. De aceea folosim deodorante şi antiperspirante. Ceea ce puţină lume ştie este că aceste produse acţionează total diferit.

 

„Dacă mirosul este cel care jenează cel mai tare, atunci vom folosi produsele din comerţ care să anihileze, mascheze sau să capteze mirosul. Acestea sunt produsele cu denumirea de deodorante”, spune Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog.

Spre deosebire de deodorante, antiperspirantele inhibă cantitatea de transpiraţie eliminată de glandele sudoripare. Să fiţi însă foarte atenţi la ceea ce scrie pe eticheta. Produsele să nu conţină săruri de aluminiu, pentru că acestea blochează porii şi pot dauna sănătăţii.

„Odată ajunse în organismul femeilor, se comportă că nişte falşi estrogeni şi se leagă de receptorii de la nivelul glandei mamare, de la nivelul organelor genitale şi pot determina tulburări mergând de la dereglări hormonale mastoză fibrochistică, chisturi ovariene până la afecţiuni canceroase”, spune Ruxandra Constantina, medic de familie.

 

„Eu personal aş contraindică antiperspirantele care ocupă sau obstruează porii şi atunci împiedică eliminarea transpiraţiei. Lucrul cu care ne confruntăm şi ne deranjează cel mai tare este mirosul pe care îl emană această transpiraţie”, afirmă Monica Jugravu, medic de familie.

Citește continuarea pe digi24.ro